Charlotte, Sien en Thomas zijn de nieuwe gezichten

De KetnetBand is al meer dan tien jaar de meest swingende kidsband van het land. Maar net als Ketnet is ook de KetnetBand voortdurend in beweging. In de loop der jaren is de samenstelling van de groep al enkele keren veranderd. En dat is ook nu weer het geval. Tom (Olaerts) en Anick (Berghmans) nemen na vijf jaar afscheid van de KetnetBand. Zij worden opgevolgd door de wrappers Sien (Wynants) en Charlotte (Leysen) en acteur, zanger en presentator Thomas Van Goethem. Zij vormen samen met die andere wrapper Veronique (Leysen) de nieuwe line-up van de KetnetBand. Het feestelijke ‘aflossingsconcert’ met de ‘oude’ en ‘nieuwe’ gezichten van de KetnetBand vindt plaats op zaterdag 18 mei in Plopsaland, ter gelegenheid van de opening van de Kaatje-zone in het park. En natuurlijk is Kaatje er dan ook bij. Vanavond wordt de vernieuwde KetnetBand voorgesteld in de wrap op Ketnet, omstreeks 18.15 uur.

De KetnetBand reist al jaar en dag door het land met hun swingende en knettergekke muziekprogramma. Ze zijn te zien op alle grote Ketnet-evenementen en bij allerlei andere activiteiten van en voor kinderen. Die mogen zich verwachten aan topmuzikanten, hun vertrouwde televisiegezichten en een wervelwind van hits, meezingers en klassiekers in het kinder- en jeugdgenre. De KetnetBand speelt zijn eigen hits (Hey Gij, ge eet wa ge zij!, Te Cool Voor Mij, Gekke pinguindans, enz.), bekende liedjes uit Ketnetprogramma’s (van Piet Piraat tot Junior Eurosong), nummers uit Ketnet Party Kids-cd’s en internationale hits.

Afscheid van Anick en Tom
Waar de KetnetBand komt, is de ambiance verzekerd. Dat was vroeger zo en dat zal in de nieuwe bezetting niet anders zijn. Voor Anick Berghmans en Tom Olaerts zijn het herinneringen die ze altijd zullen koesteren, maar nu is het tijd voor iets anders :

Anick: “Als je mij vraagt hoe het was om frontzangeres te zijn van de Ketnetband, dan roep ik heel hard: het was de max! Het waren supertijden en ik heb het al die jaren met veel plezier en enthousiasme gedaan. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde en na meer dan vijf jaar werd het tijd om naar iets anders uit te kijken. Mijn agenda zal nog steeds goed gevuld blijven met verschillende projecten zoals ‘Boem Box’, samen met Tom, mijn eigen kinderanimaties en choreografe voor Sisters Only. Ik sluit een prachtige tijd af met een goed gevoel! Ik wens de nieuwe bezetting veel succes en vooral veel plezier toe. En moesten ze tips nodig hebben voor leuke moves of zotte kuren op het podium dan zal ik altijd op de eerste rij staan om hen verder te helpen!”

Tom: “Het waren fantastische jaren bij de KetnetBand! Maar het is nu tijd voor vernieuwing en ik ben persoonlijk erg blij met de nieuwe equipe. Ik ben ervan overtuigd dat ze dat meer dan goed gaan doen! Ik ga hen alvast vocaal op de goede weg zetten door hen te 'coachen' doorheen de nieuwe show. Voor mij is het ook hoog tijd voor andere dingen dus ik geef de fakkel graag door. Ik blijf me natuurlijk engageren in een aantal entertainmentprojecten, zoals 'Boem Box', een partycollectief voor kinderen, waar ik samen met Anick bij betrokken ben. Daarnaast geef ik les op PXL Music. Ik wil in de toekomst ook weer meer tijd steken in het songschrijven en het studiowerk. Volgend jaar zal er weer nieuwe muziek van mij verschijnen. Ik ben fier dat ik jarenlang deel heb mogen uitmaken van de Ketnet-bende en de hoogtepunten zal ik voor altijd koesteren als mooie herinneringen.”

Hier zijn Thomas, Charlotte en Sien!
Voor Thomas Van Goethem (24) moet het KetnetBand-verhaal nog beginnen. De Ketnetters kennen hem als Sam in De 5de boog en zijn stem uit de vele teken- en langspeelfilms die hij insprak als stemacteur. Hij speelde ook mee in de VTM-serie Booh en in vele musicals, en had ook gastrollen in onder meer Thuis, Code 37 en Hotel Eburon. Daarnaast schreef hij mee aan het Ketnet-wrapperslied Everyday op je tv. De sympathieke spring-in-t’-veld is razend enthousiast over zijn aantreden bij de KetnetBand.

Thomas: “Ik kan me nog levendig herinneren hoe ik als kind een optreden bijwoonde van de KetnetBand, indertijd nog met Mark Tijsmans. Als kleine jongen dacht ik toen al: "Dat wil ik later ook doen". En nu is het zover. Een droom die uitkomt. Voortaan mag ik samen met Veronique, Charlotte en Sien duizenden kinderen verblijden met een bezoek aan hun stad, dorp, festival,... En ik kan iedereen nu al verzekeren dat we gaan knallen! Ik sta te popelen om eraan te beginnen!”

De andere twee ‘nieuwkomers’ zijn eigenlijk ‘oude bekenden’ voor de Ketnetters: de wrappers Charlotte en Sien. Zij zullen afwisselend optreden met de KetnetBand: de ene keer zingt Sien samen met Veronique en Thomas de pannen van het dak, en de andere keer Charlotte.
Charlotte Leysen is sinds 2011 Ketnet-wrapper. maar ze is ook heel muzikaal en kan dansen als de beste. Als tiener speelde ze mee in kindermusicals en ze studeerde dans en muziek aan de Dansacademie van Tilburg en het Broadway Dance Center in New York. Vorig jaar nog won ze samen met Brahim de Radio 2 Zomerhit-award in de categorie Kidspop met Move tegen pesten.

Charlotte: “Dankzij de KetnetBand kan ik mijn passie voor muziek en dansen combineren met mijn liefde voor Ketnet: the best of both worlds!"

Sien Wynants won vorig jaar ‘Wie wordt wrapper?’ en stapte zo langs de grote poort binnen in de Ketnet-studio. Ondertussen lijkt ze al jáááren te wrappen en heeft ze het hart van de Ketnetters gestolen. Sien is 22 en komt uit Kessel-Lo. Ze heeft journalistiek gestudeerd en is altijd al met muziek en jongeren in de weer geweest.

Sien: “Vanaf mijn eerste dag als Ketnet-wrapper wou ik zo veel mogelijk met muziek doen, dus het is ook voor mij wel een droom die uitkomt. Ik mag vanaf nu gewoon live voor de Ketnetters zingen mét een fantastische band! Ik haal veel energie uit zingen en optreden, en kijk er dus enorm naar uit om te beginnen. Nu kan ik mijn grootste hobby, muziek spelen, gewoon ook bij Ketnet doen. Super!”

De KetnetBand in Plopsaland en de rest van het land
Op zaterdag 18 mei zorgen de ‘oude’ én de ‘nieuwe’ bandleden samen voor een feestelijk concert tijdens de officiële opening van de Kaatje-zone in Plopsaland De Panne. Het is tegelijk het afscheidsconcert van Tom en Anick én de start voor Charlotte, Sien en Thomas. Uiteraard is ook het feestvarkentje Kaatje erbij voor een gastoptreden.

Vanaf dan trekt de vernieuwde KetnetBand door het hele land. De volledige concertkalender staat op www.ketnet.be

De KetnetBand-wedstrijd: Zing mee met de nieuwe KetnetBand
Tijdens het startweekend van de nieuwe KetnetBand in Plopsaland (18-19-20 mei) krijgen drie Ketnetters de kans om het wrapperslied Everyday op je TV live op het podium mee te zingen met de band. Elke dag van het pinksterweekend is er één winnaar: op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei.

Om in aanmerking te komen voor deze geweldige muzikale ervaring moeten de Ketnetters Everyday op je TV meezingen met de Ketnetkaraoke op Ketnet.be. De webcamopname daarvan kunnen ze uploaden op de site en een Ketnet-jury kiest daaruit de drie winnaars.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: