Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt bekend dat o.a Hot Chip, Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu en AWOLNATION aan het programma worden toegevoegd.

Vrijdag 21 augustus gaat de drieëntwintigste edite van A Campingflight to Lowlands Paradise van start en kunnen 55.000 bezoekers genieten van drie dagen vol muziek, theater, film, literatuur, wetenschap en nog veel meer.

Hot Chip: Gelukkig kunnen we dit jaar weer eens rekenen op Hot Chip, die met hun verse plaat Why Make Sense? de zon met factor 30+ doet shinen. Dubbel fijn, want we hebben het drie hoogseizoenen zonder de Britse electropoppers moeten doen en zijn bot toe aan een retestrakke danceparty op de Biddinghuizense velden.

Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu: Tussen 2000 en 2007 zetten Rico & Sticks de scene compleet op zijn kop met wooferbustende beats, rauwgerafelde verzen en voer voor je hoedenplank. Maar dat niet alleen, want ook voor, tijdens en na Opgezwolle zaten Stickert en Phreako Rico niet om kwaliteit verlegen. In #OpgezwolleTotNu krijg je alle greatest hits voor je kaken.

AWOLNATION: De Amerikaan Aaron Bruno maakt onder de naam AWOLNATION een blend van electrorock met industrial, klassiek en dikke-zolenbeats. Koorzang, strijkers, synths en stukgebeukte aambeelden; subtiel is AWOLNATION misschien niet, maar groots en meeslepend des te meer.

Christine and the Queens: Dankzij Stromae fristen vorig jaar hele volksstammen tegelijk hun Frans weer eens op. Dat komt voor deze editie van Lowlands Paradise goed van pas, want Héloïse Létissier, a.k.a. Christine and the Queens, est de Nantes, France. Zoals we al konden horen in het voorprogramma van diezelfde Stromae, die de vederlichtvoetige singer/songwriter meenam op tour.

Ben Khan: Ze zijn niet aan te slepen, de goed gecoiffeerde jongens die gekwelde R&B-zang paren aan state-of-the-art-elektronica. Londenaar Ben Khan mag achter aansluiten in de rij met flinke namen als James Blake, Chet Faker en Josef Salvat, maar kijk niet raar op als hij in no time de hele bups links inhaalt.

Low Roar: IJsland. Land van Vikingen, elfjes en gefermenteerde haai op je bord, maar ook van een steeds groter wordende groep muzikale immigranten. Zo ook voor Low Roar, waarin de Amerikaan en zijn IJslandse vrienden Logi en Leifur de ijzige melancholie van zijn tweede-thuiseiland in ontroerend pure alt.folkpareltjes weten te vangen.

Tourist: Als Tourist maakte de duizendpotige producer naam met gewaagde remixes voor onder meer Sharon van Etten, HAIM en Chvrches, en harkte hij tussendoor als co-writer van Sam Smiths ‘Stay With Me’ zijn eerste miljoenenseller binnen. Tegenwoordig timmert de Brit zich op het label van Disclosure eigenhandig een snelweg naar de eeuwige roem.

Whilk & Misky: Sommige onverwachte combo’s zijn meer dan een verfrissend smaakmomentje. Neem Whilk & Misky, dat met ‘Clap Your Hands’ en ‘Burn With Me’ deze zomer al vroeg aanjaagde. Het Londen-based een-tweetje tussen een Brit en een Iraniër mixt techno en andere elektronica met sexy-schor gecroonde blues en folk, waarbij het water in je mond loopt.

Rondé: Rondé scoort met frisse, dansbare indiepop, zoals de singles ‘Run’ en ‘We Are One’, en kon al meteen laaiend enthousiaste kudo’s van 3FM, OOR en DWDD in de kast zetten. En dus kijkt heel Nederland natuurlijk reikhalzend uit naar het oordeel van Rapid Razor Bob. Komt helemaal goed, gokken wij.

PAUW: PAUW komt uit Haaksbergen, niet bepaald een kandidaat-hoofdstad voor het legendarische koninkrijk dat de kleurrijke psychrockers in hun eerste hit ‘Shambhala’ bezingen. Toch twijfelen we stiekem bij het horen van die sitar, die powerriffs, die hemelse vocals. Wacht maar tot ze in Biddinghuizen staan.

The Indien: De dit jaar verschenen ep ‘Cologne’ is een droomdebuut vol vintage psychedelische indie, die met de droom nog in de ogen uitkijkt over oneindige woestijnen en torenhoge kliffen in de schuimende branding. Denk Jefferson Airplane, Shocking Blue en Tame Impala, plus een flinke dosis goede oude beattraditie en onverwachte covers.

WAND: Deze prettig psychedelische fuzzrockers werden omarmd door Ty Segall, die prompt hun debuut ‘Ganglion Reef’ uitbracht en het kwartet meenam op tour. Die vriendschap zegt veel over WANDS’s mind-blowing sound, waarin frisse sixties-harmonieën, psychrock, shoegaze, desertrock en loodzware metalen de boventoon voeren.

Dolomite Minor: Samen sta je sterker. De rocktandem Joe Grimshaw en Max Palmier blaast als Dolomite Minor met gemak zelfs de eeuwigste sneeuw van de toppen. Met een minimum aan mankracht, maar met volle powerriffs vooruit – zoals ze dat in de noeste Zuid-Engelse havenstad Southampton gewend zijn.

Formation: Meer cowbell? Wordt geregeld, fans. Formation geeft de smeedijzeren koeienverklikker een hoofdrol in ‘Young Ones’, een koortsige electropop-vloervuller die momenteel ererondjes maakt. Formation mag graag uit een vaatje tappen, waarin elektronica, Philly disco en Northern Soul borrelen en ademt de post-punksfeer van de vroege 80’s.

Gallowstreet: De twaalf man sterke brassband Gallowstreet speelt de haringen uit je scheerlijnen met een tracklist van zowel trad jazz als pompende hiphop, house en covers van onder meer Robin S. en HudMo. En de kopersectie van Jungle By Night in de gelederen, dus diep ademhalen en dansen met die hap.

Ot Vinta: Het Oekraïense partykwartet OT VINTA verandert met hun ukrabilly al meer dan twintig jaar elke zaal in een chaotische zweetpit, waar banjo’s, zweet en vreugdetranen je om de rode oren vliegen. Ukrabilly, zegt u? Neem rockabilly en psychobilly, en gooi dat in een smerige blender met een extra kledder surf, country, blues en traditioneel Oekraïense folklore.

Kasba: Wasda? Kasba! Deze negenkoppige Nederlands/Marokkaanse band ken je misschien van het koninklijk huwelijksfeest uit 2002, waar ze met hun tasty crossover van raï, rock, reggae, funk en traditionele gnaoua alle muiltjes in de ArenA van de vloer kregen.

The Mysterons: The Mysterons hebben net zo veel met het openingsnummer van Portisheads debuutplaat als met de marionettenserie ‘Captain Scarlet & The Mysterons’, een licht freaky ‘Thunderbirds’-kloon uit de sixties. Hun Hammond-powered psychedelische groove heeft duidelijk roots in hetzelfde tijdperk, maar ontstijgt dat hokje al meteen met genoeg garagedampen en clever gelaagde hinkstapritmes om je lichtjaren in space te houden.

Op http://www.lowlands.nl/ is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde acts zoals Ben Howard, Major Lazer, Kendrick Lamar, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), The Chemical Brothers, Paolo Nutini, Years & Years en Four Tet. Binnenkort volgen meer bevestigingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lowlands 2015
Datum: 
21 - 23 augustus 2015
Locatie: 
Evenemententerrein Walibi, Biddinghuizen

Reservatie:

Meer over