Op vrijdag 30 augustus 2013 gaven Kürt Rogiers en Evi Hanssen de aftrap van het gloednieuwe VTM-programma De Grote Sprong. Van de verbluffende sprong van Ian Thomas op de 10 meter, tot de salto van Véronique De Kock, het programma leeft duidelijk in Vlaanderen en bracht heel wat buzz teweeg. In de tweede liveshow op vrijdag 6 september wagen zes nieuwe bekende gezichten hun sprong. Ook zij werden de voorbije weken door hun coaches klaargestoomd tijdens intensieve trainingen.

Het ziet er naar uit dat polsstokspringer Kevin Rans vastberaden is om het over een spectaculaire boeg te gooien. Sinds hij gestopt is met topsport, mist hij de adrenaline van risico’s nemen meer dan ooit. Hij droomt er dan ook van om tijdens De Grote Sprong alles uit de kast te halen. Tijdens de trainingen toont hij zich meteen als een grote waaghals, maar de techniek van het schoonspringen is toch een vak apart. Als atleet geniet Kevin echter van het harde werken en is hij vastberaden om zijn belofte van een groot spektakel waar te maken…

Waaghals Tanja Dexters wil niet onder doen, ze leeft immers van kicks. Voor haar is dan ook geen enkele uitdaging te groot en dat wil ze ook in De Grote Sprong bewijzen. Tanja is vastberaden om niet onder te doen voor de mannen in de groep en gaat tijdens de trainingen steevast de competitie met hen aan. Ze kiest dan ook doelbewust voor een risicovolle sprong van het allerhoogste platform.

Aan De Grote Sprong nemen ook moeder en zoon samen deel: Sonja Kimpen en haar zoon Niels de Jonck. Ze beconcurreren elkaar, maar zijn tegelijkertijd elkaars grootste supporter. Tijdens de trainingen wil Sonja dan ook geen enkele sprong van zoonlief missen, waardoor ze extra hard aan haar eigen sprong moet werken. Als een echte perfectionist trekt ze vastberaden alle registers open om een ongeziene sprong neer te zetten. Niels leeft voor de sport en de kicks. Hij kan moeilijk tegen zijn verlies, en al zeker niet van zijn moeder. Zijn competitieve kant komt al snel naar boven wanneer hij de andere deelnemers aan het werk ziet tijdens de trainingen. Niels is dan ook alleen tevreden met een moeilijke sprong en gaat tot het uiterste om hem perfect te kunnen uitvoeren.

Jo Hens houdt van uitdagingen in het leven en twijfelde dan ook geen moment toen hij de plaats mocht innemen van ex-wielrenner Johan Museeuw. Hij moest wel meteen een extra tandje bijsteken om zijn groepsgenoten bij te halen. Vastberaden begint hij aan het duikavontuur, maar wordt tijdens zijn eerste trainingen meteen geconfronteerd met zijn verwaarloosde buikspieren en zijn serieus gebrek aan lenigheid. Zijn coach legt hem dan ook de zweep op: harder trainen was de boodschap. Het blijft nog de vraag of hij zijn lichaam tijdig genoeg klaargestoomd krijgt om zijn sprong feilloos uit te voeren.

Voor KATO is haar deelname aan De Grote Sprong een enorme uitdaging, want een zwakke rug speelt haar al lang parten. Ze wordt dan ook tijdens de trainingen met verschillende angsten geconfronteerd en stelt vast dat ze vooral zichzelf moet leren vertrouwen. Ze is wel vastberaden om haar angst te overwinnen en ondanks haar pijnlijke rug een mooie duik te maken. Ze gaat dan ook dapper de strijd aan met de duikplanken.

Na hun solosprong zal de professionele jury opnieuw tijdens de liveshow voor 50% de sprong beoordelen en heeft de kijker thuis de andere 50% in handen, door hun favoriete stem uit te brengen. Stemmen op de sprong van je favoriete deelnemer kan door de voornaam te sms’en naar 6677 (€0,75/stem), alsook door online je gratis stem uit te brengen: via vtm.be of via de VTM App. Via beide manieren (sms en vtm.be/VTM App) is het slechts mogelijk om 1 keer te stemmen.

De drie gezichten die hierna de meeste stemmen behalen gaan sowieso door. Diegene met het minst aantal stemmen valt onverbiddelijk af. De twee overige deelnemers zullen hun sprong opnieuw moeten doen in een ‘Splash-Off’. Het is de jury die hierna beslist welke deelnemer nog wordt opgevist om alsnog door te gaan. Na de halve finales op vrijdag 20 en 27 september komen we op vrijdag 4 oktober in de grote finale te weten wie de discipline van het schoonspringen het best onder de knie heeft en zich dé winnaar van De Grote Sprong mag noemen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: