Vrijdag 21 maart twitterde ex-boxer Mike Tyson een teaser waaruit bleek dat het nieuwe The Black Keys album begin mei zou uitkomen. Gisteravond werd dit officieel bevestigd. Het nieuwe album heet Turn Blue en zal vanaf 9 mei in de winkels liggen. De eerste single van de plaat heet Fever en was gisteravond voor het eerst te horen op de Belgische radio. Klik hier om het nummer te beluisteren.

Turn Blue is geproducet door Danger Mouse, Dan Auerback en Patrick Carney. Naast de single Fever staan er nog tien andere tracks op het album. De opnames hebben plaatsgevonden in de Sunset Sound Studio in Hollywood in de zomer van 2013. Om het project af te ronden zijn ze begin 2014 ook nog de Key Club in Benton Habor, MI en Auerbach’s Easy Eye Sounds in Nashville ingedoken. De band zegt zelf dat de albumtitel Turn Blue zou kunnen verwijzen naar:
A: Suffocation
B: Sadness
C: Numbness from extreme cold
D: A Cleveland late night TV host from the 1960s named Ghoulardi
E: All of the above

Verder vertelt Carney het volgende over het album: “We are always trying to push ourselves when we make a record – not repeat our previous work but not abandon it either. On this record, we let the songs breathe and explored moods, textures and sounds. We’re excited for the world to hear Turn Blue.”

Turn Blue is het achtste studioalbum van het duo en de opvolger van het hitalbum El Camino uit 2011. The Black Keys hebben voor El Camino in België een gouden plaat mogen ontvangen. Hetzelfde geldt voor Nederland, Spanje en Italië. Het album ging platina in Ierland, Frankrijk en in de UK. In Australië, Canada en Nieuw Zeeland heeft El Camino zelfs de status van dubbel platina behaald. The Black Keys hebben in totaal zes Grammy’s gewonnen, drie voor het album Brother uit 2010 (Best Recording Package, Best Alternative Music en Best Rock Song) en drie voor El Camino (Best Rock Performance, Best Rock Song en Best Rock Album).

Tracklist Turn Blue

 1. Weight of Love
 2. In Time
 3. Turn Blue
 4. Fever
 5. Year in Review
 6. Bullet in the Brain
 7. It’s Up to You Now
 8. Waiting on Words
 9. 10 Lovers
 10. In Our Prime
 11. Gotta Get Away

Op zaterdag 5 juli staan The Black Keys op Werchter

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: