Afgelopen week was het groot feest in het anders rustige kustplaatsje Zamárdi, Hongarije. In vijf dagen tijd kwamen maar liefst 165.000 festivalgangers af op het zomerse spektakel dat Balaton Sound heet. Een record; met ruim 8.000 bezoekers meer dan in het voormalige recordjaar 2016.

Bezoekers waren afkomstig uit meer dan 60 landen. De drukst bezochte dag was de zaterdag, waarbij 40.000 festivalgangers artiesten als David Guetta, Craig David, Timmy Trumpet, NERVO en Claptone konden zien. Op de andere dagen waren onder meer de optredens van Martin Garrix, The Chainsmokers, Dimitri Vegas & Like Mike, Big Shaq, Big Sean, Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Rita Ora hoogtepunten.

Laatstgenoemde had wel de pech dat haar optreden tegelijk viel met de WK-wedstrijd Brazilië - België, die natuurlijk door duizenden Belgen werd aanschouwd op groot scherm bij de Sports Zone. De winst van de Rode Duivels bezorgde de 8.000 aanwezige Belgische festivalgangers een grote kers op de al zo euforische Balaton-taart. Op alle dagen tussen 4 en 8 juli werd België nog eens extra in het zonnetje gezet bij de Humo Belgian Lounge, waar dj's van eigen bodem achter de draaitafels stonden en bezoekers zich konden opladen voor weer een volgende festivalnacht.

Binnenkort worden de data van de 2019-editie bekend gemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over