In de kick-offaflevering van Deze Is Voor Jou op 6 januari 2016 worden nietsvermoedende Vlamingen verrast met een privéoptreden van hun favoriete artiest. Een dochter regelt een optreden van Stan Van Samang op een feestje voor haar zieke mama. Een bruidegom die nooit de tijd vond om te trouwen, maakt alles goed met een openingsdans op het lievelingsnummer van hem en zijn partner, live gezongen door Emma Bale. Deze kick-offaflevering is meteen ook een oproep naar iedereen die zelf iemand blij wil maken met een intiem concert.

In Deze Is Voor Jou verrassen kijkers iemand die hen nauw aan het hart ligt. Naast Stan Van Samang en Emma Bale geven ook Niels Destadsbader, Years & Years, Guy Swinnen en Laura Tesoro een uniek optreden in de huiskamer, in de winkel, op een familiefeestje of waar dan ook.

Artiesten

Laura Tesoro op de speelplaats

Virginia en Pauline zijn hartsvriendinnen. Al sinds de eerste schooldag zijn ze onafscheidelijk en zijn ze elkaars steun en toeverlaat. Omdat Pauline binnenkort van school verandert en ze dus een beetje afscheid moeten nemen van elkaar, wil Pauline haar beste vriendin verrassen met een onvergetelijk concert. In het eerste middelbaar zong Pauline tijdens een karaoke op school het nummer ‘We Found You’ van Rihanna. Sindsdien zingen de meiden het lied bijna dagelijks en is het ‘hun’ nummer geworden. Laura Tesoro covert de song speciaal voor de vriendinnen. Pauline wordt er sprakeloos van en dat gebeurt niet elke dag. “Ik denk dat je veel geluk hebt met zo een vriendin”, zegt de zangeres voor ze samen een selfie nemen.

Tweelingzussen verrassen elkaar met Niels Destadsbader en Years & Years

Saartje mag zich de grootste fan noemen van Niels Destadsbader en volgens haar vriendinnen is Niels ook “haar ideale man”. Ze heeft al enkele pogingen ondernomen om hem in levende lijve te ontmoeten maar is hier nooit in geslaagd. Haar beste vriendin Dorien wil haar helpen. Ze heeft samen met Klaartje, de tweelingzus van Saartje, een plan bedacht om haar te verrassen. Wanneer de zusjes zorgeloos aan het shoppen zijn, duiken dansers op en verschijnt haar idool plots uit de kleedkamers. Eén zin heeft hij nodig om Saartjes hoofd op hol te brengen: “Dag Saartje, gaan we dansen?” Na het unieke optreden van Niels heeft Saartje nog een vraag voor hem die al lang op haar lippen brandt…

Wat Klaartje niet weet is dat haar tweelingzus hetzelfde idee had en haar ook wou verassen met een concert. Klaartje is namelijk een grote fan van de Britse band Years & Years, maar greep net naast de tickets voor hun optreden in België... of toch niet?

Bruid krijgt muzikaal huwelijkscadeau met Emma Bale

Vijftien jaar heeft Tamara gewacht op haar huwelijksdans met Bjorn. Basketbal, een huis en dure hobby’s zorgden ervoor dat de grote dag steeds werd uitgesteld. Nu het eindelijk zover is, heeft de bruidegom nog een extra verrassing voor zijn bruid: een optreden van Emma Bale. “Hopelijk maak ik het zo na vijftien jaar goed.” Emma Bale covert ‘All I Want’ van Kodaline, een nummer dat het koppel doet terugdenken aan hun eerste vakantie samen.

Rockconcert van Guy Swinnen in de huiskamer

Een onvergetelijk verjaardagscadeau voor Ineke, dat is wat haar vriendinnen Annelies en Karine voor haar willen. “Vorig jaar hebben we haar een bon cadeau gedaan, maar dat vonden we nogal saai. Daarom doen we haar dit jaar Guy Swinnen cadeau.” Ineke is een echte rockchick en een grote fan van The Scabs, en frontman Guy, in het bijzonder. De vriendinnen toveren de woonkamer van hun nietsvermoedende vriendin om tot een mini-festival, met als headliner de enige echte Guy Swinnen. Klein detail: Ineke kan absoluut niet tegen verrassingen…

Stan Van Samang treedt op voor zieke mama

Fernande is de laatste die in de kick-offaflevering van Deze Is Voor Jou een verrassingsconcert krijgt. De moeder van Katrien vecht al een tijdje moedig tegen kanker. “Een klein wonder,” noemen de dokters haar. “Een groot wonder,” noemt Katrien haar moeder. Net als haar mama heeft Katrien genetische aanleg om kanker te ontwikkelen en Fernande voelt zich hier schuldig over. Om haar moeder te overtuigen dat dat onterecht is, en om haar een hart onder de riem te steken, zorgt Katrien voor een verrassing van formaat in de vorm van Stan Van Samang. Sinds Stan het nummer van Slongs Dievanongs coverde in het VTM-programma Liefde Voor Muziek, heeft het voor moeder en dochter een speciale betekenis gekregen. “Het nummer gaat over het leven dat een spel is waar je bonussen kan winnen. Mijn mama heeft haar bonus gekregen door haar ziekte te overwinnen.”

Tom Helsen en Eline De Munck spelen verzoeknummers

Tussen de verrassingen trekken Tom Helsen en Eline De Munck door de straten van Leuven. Op verzoek spelen ze nummers voor iedereen die hun pad kruist en luisteren ze naar de verhalen die achter de aangevraagde nummers schuilt. Een stoere gast die zijn liefde wil verklaren aan zijn vriendin, een dochter die haar moeder wil bedanken of net een moeder die haar dochter enorm dankbaar is,… Eline en Tom zorgen voor de bijpassende soundtrack. Maar ook Rik Torfs komt langs: “Ik hoop dat het nummer niet te hip is voor jullie, maar toch zou ik het graag aanvragen om de studenten te steunen.”

Wil jij ook iemand verrassen?

Wil ook jij iemand op een overdonderende manier bedanken? Wil je die laatste dag op kot heel special maken? Is jouw mama de beste van de hele wereld? Heeft jouw voetbalploeg de beker gewonnen? Kortom, ken je iemand die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden en wil je hem of haar verrassen met een privéoptreden? Schrijf je dan vanaf 6 januari in voor Deze Is Voor Jou via het inschrijvingsformulier op vtm.be.

Deze is Voor Jou, woensdag 6 januari 2016 om 21.25 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: