Sinds de succesvolle reeksen van ‘Je bent wat je eet’ is Sonja Kimpen dé gezondheidscoach van Vlaanderen. Geen eetprobleem is te groot, geen conditie te slecht. Elke keer weer slaagt Sonja erin om de levenshouding van mensen compleet te veranderen en hen warm te maken voor een gezond en optimistisch leven.

In haar gloednieuw programma ‘Terug in je trouwkleren’ gaat Sonja de uitdaging aan om jonge en minder jonge gehuwden onder handen te nemen. Het is immers een feit dat veel koppels zich, eens ze getrouwd zijn, laten verleiden tot ongezonde gewoontes. Ze vieren de teugels, komen flink wat kilo’s aan en verliezen nog meer fut, en ze doen weinig moeite meer om ‘mooi’ te zijn voor elkaar. De huwelijksfoto of het perfecte plaatje van een perfecte start is alleen nog een herinnering van wat was.

In ‘Terug in je trouwkleren’ brengen Sonja Kimpen en haar echtgenoot Marc De Jonck, licentiaat lichamelijke opvoeding en personal trainer, de koppels terug in de vorm van op hun trouwdag: fit, sexy en boordevol energie. De paren krijgen naast voedingsinzichten zowel fysieke, mentale als emotionele coaching. Eerst trainen ze vier weken thuis. Daarna worden man en vrouw om beurten twee weken afgezonderd op een intensief trainingskamp. Dit alles met één doel: klaar zijn voor een nieuwe start vol met nieuwe dromen en om die fantastische huwelijksfoto over te doen.

‘Terug in je trouwkleren’ is een totaal nieuw format en van eigen bodem. Sonja Kimpen ontwikkelde het idee en het basisconcept gebaseerd op haar ervaringen in haar persoonlijk en professioneel leven.

Aflevering 1
Wendy (27) en Gregory (28) vormen al tien jaar een koppel en trouwden in 2002. Ze zijn intussen de trotse ouders van vier kinderen.

Wendy is sinds haar huwelijk bijna 30 kg bijgekomen. Ze voelt zich dik en lelijk, en allesbehalve sexy. In de loop der jaren werd ze beschaamd over haar uiterlijk. Het gaat zo ver dat ze zich zelfs niet meer aankleedt in het bijzijn van haar man of zich nog naakt aan hem vertoont. Als ze in bad zit, gaat de badkamerdeur onherroepelijk dicht. Ook hun seksleven lijdt hieronder. Wendy is er zeker van dat als ze 20 kg minder zou wegen ze zich terug thuis zou voelen in haar lichaam. Haar grote droom is om ooit eens als een écht model over de catwalk te lopen. Ze wil terug vrouwelijk zijn en zich vrouwelijk kunnen kleden.

Gregory is een beetje ‘het vuilbakje’ van de familie. Alle restjes van de maaltijden werkt hij vakkundig weg. Nu wil hij zijn buikje weg. Dat buikje stoort hem als hij z’n veters moet knopen of achter z’n bureau zit. Hij doet nog aan sport, minivoetbal. Maar hij is wel de dikste van het team.
Gregory wil de romantiek in zijn relatie terug laten opflakkeren. Hij en zijn echtgenote moeten terug meer tijd voor elkaar maken. Nu mist hij de passie.

Sonja en Marc gaan de uitdaging aan om de overtollige kilo’s van Wendy en Gregory weer weg te werken en hen te coachen naar de vorm die ze hadden op hun trouwdag.

Terug in je trouwkleren: morgenavond om 30:35 op VTM

Tekst: VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: