In ‘Miley: the movement’, een nieuwe documentaire die op 4 oktober om 20u00 voor het eerst wordt uitgezonden, schetst mtv de indrukwekkende opmars van Miley Cyrus die een nieuwe gedaante aanneemt en een nieuw muzikaal pad inslaat!

Na haar vier MTV EMA-nominaties in 2013, haar knallende VMA-prestatie, haar toprangschikking in de hitlijsten – waaronder haar eerste nr. 1-hit in de VS in de Billboard Hot 100 met ‘Wrecking Ball’ – en haar hulp om het woord ‘twerk’ in de dagelijkse woordenschat op te nemen, heeft wereldster Miley Cyrus de top van de popcultuur bereikt. Maar wie gaat er schuil achter Miley? Wat drijft haar om dit pad in te slaan? De afgelopen vier maanden trad MTV onbeperkt in contact met Cyrus. Tijdens‘Miley: The Movement’ – dat op 4 oktober om 20u00 voor het eerst wordt uitgezonden – neemt Miley de kijkers ongegeneerd mee op haar bliksemparcours van tienertelevisiester tot een van de meest onweerstaanbare en bewust controversiële artiesten uit de popwereld.

In deze intieme documentairefilm van 60 minuten worden de persoon achter Cyrus en haar evolutie in beeld gebracht in de aanloop naar de release van haar debuutalbum met RCA Records, ‘Bangerz’, op dinsdag 8 oktober. In deze special worden niet enkel haar successen en inspanningen thuis, in de studio en onderweg geschetst, maar ook de planning, repetities, optredens en mediawaanzin in het kader van haar medley met Robin Thicke tijdens de ‘MTV Video Music Awards’ van 2013. In oktober 2013 zal ‘Miley: The Movement’ eveneens internationaal op de MTV-zenders wereldwijd worden uitgezonden. De film treedt in de voetsporen van soortgelijke infodocumentaires waarin het parcours van supersterren zoals Lady Gaga, Drake, Nicki Minaj, Britney Spears en onlangs Demi Lovato werd geschetst.

Recentelijk werd Cyrus in vier MTV EMA-categorieën genomineerd, hetzij ‘Best Female’, ‘Best Video’, ‘Best Pop’ en ‘Best US Act’. De ‘MTV EMA’ van 2013 zullen op zondag 10 november om 21u00 vanuit Amsterdam worden uitgezonden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over