Kroniek van een vriendschap - naar de roman van Elena Ferrante – vanaf 25 december op Canvas

Voor alle Italiëfans en liefhebbers van intens drama heeft Canvas een geweldig kerstcadeau klaarliggen: de HBO-verfilming van My Brilliant Friend, de bejubelde roman van Elena Ferrante. My Brilliant Friend (L’Amica geniale - De geniale vriendin) is de eerste van haar vier ‘Napolitaanse romans’ over de levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse vrouwen, van hun kindertijd in het Napels van de jaren '50 tot 2014.

Voor de tv-adaptatie van dit prachtige Italiaanse verhaal sloeg HBO de handen in elkaar met de Italiaanse openbare omroep RAI. My Brilliant Friend werd opgenomen in het Italiaans, deels zelfs in het Napolitaans, en is daarmee de eerste niet-Engelstalige HBO-productie.

De reeks werd bij de avant-première op het Filmfestival van Venetië onthaald op een staande ovatie. Pers en publiek waren in de wolken over de nauwgezette adaptatie van het verhaal, de fantastische vertolkingen van de jonge acteurs, de sfeerschepping en algemene ‘production values’. Mede daardoor wordt de serie nu al vergeleken met die andere legendarische succesreeks La meglio gioventù. My Brilliant Friend is gisteren gestart op HBO.

Ook bij ons is er een avant-première van de eerste twee afleveringen: op het festival Are You Series? in Bozar op zondag 16 december, in samenwerking met Canvas.

Canvas zendt My Brilliant Friend uit in de kerstvakantie, vanaf dinsdag 25 december, telkens op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om 22.00 uur. Wie niet kan wachten op de volgende afleveringen kan ze vanaf 25 december ook al allemaal bekijken op VRT NU.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: