Na My Brilliant Friend in de kerstvakantie presenteert Canvas met The Miracle (Il Miracolo) opnieuw een prestigieuze Italiaanse televisiereeks die de ziel van het land perfect weet te vatten. De achtdelige mystery-thriller focust op de politieke, religieuze en wetenschappelijke ophef na de ontdekking van een miraculeus Mariabeeld dat bloed weent.

Die magische gebeurtenis schudt het leven van vier mensen helemaal door elkaar: een politieofficier, de Italiaanse premier, een priester en een hematoloog. Ze doen er alles aan om het mirakel geheim te houden, want het zou grote gevolgen kunnen hebben voor de al zo gepolariseerde en verscheurde Italiaanse samenleving.

Net als My Brilliant Friend werd ook The Miracle geschreven door een vooraanstaande Italiaanse auteur, maar in tegenstelling tot Elena Ferrante creëerde Niccolò Ammaniti het verhaal wel speciaal voor televisie.

The Miracle won de Speciale Prijs van de Jury op het televisiefestival Séries Mania. Acteur Tommaso Ragno (die de priester speelt) won er de prijs voor de Beste Acteur.

Vanaf dinsdag 19 maart om 23.00 u. op Canvas, vier weken lang op dinsdag en woensdag

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over