De coronacrisis hakt er stevig in, ook bij een concertzaal als AB. Ondanks de moeilijke financiële situatie wil AB jong talent blijven ondersteunen en garanderen dat ze ook morgen een open huis kan zijn voor iedereen. Om er voor te zorgen dat ook een minder bedeeld publiek kan blijven genieten van livemuziek en jong talent daarbij alle kansen krijgt, wordt met ondersteuning van Koning Boudewijnstichting het fonds ‘Vrienden van AB.' in het leven geroepen.

“De COVID-19-crisis heeft de kloof tussen arm en rijk in ons land enkel maar vergroot. Als we straks terug samen van live muziek mogen genieten, zullen de meest kwetsbare groepen in onze samenleving het nog moeilijker krijgen om een ticket te betalen. Nochtans -dat hebben we ook geleerd- hebben we allemaal een diepmenselijke behoefte om samen te komen voor culturele evenementen. Het fonds ‘Vrienden van AB’ stelt zich tot doel om de financiële drempel voor die kansarme groepen te verlagen. Het is een appel aan eenieders solidariteit.“ vertelt Tom Bonte, algemeen directeur van AB.

Via kansentarieven en laagdrempelige activiteiten wil AB ervoor zorgen dat mensen in (kans)armoede ook na de lockdown van liveconcerten kunnen genieten. Bovendien wil AB met de steun van dit nieuwe fonds artiesten blijven ondersteunen die aan het begin van hun carrière staan. Ze denkt hierbij vooral aan het voorzien van residentieplekken, voorprogramma’s en persoonlijke begeleiding.

“Jong talent heeft steeds nood aan een warm nest. Een nest waar het kan opgroeien en zich eigengereid kan ontpoppen en ontwikkelen tot weerbarstige pubers. AB wil dat warme nest bieden en zo een steentje bijdragen aan ons toekomstig cultureel erfgoed.” zegt Kurt Overbergh, artistiek directeur van AB.

AB-sympathisanten en gulle schenkers kunnen het fonds ondersteunen via een eenmalige of maandelijkse gift. Verder kunnen ticketkopers er bij een geannuleerd of verplaatst concert voor kiezen om hun ticketgeld rechtstreeks aan het fonds te doneren. Wie meer dan 40 euro schenkt, ontvangt van Koning Boudewijnstichting een fiscaal attest dat recht geeft op een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag.

Donaties kunnen via: Fonds Vrienden van Ancienne Belgique

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: