Bengelpop Junior is een nieuw festivalletje voor kleuters. Op donderdag 28 juni tussen 9u en 16u zal dit kleinschalige festival doorgaan in de speeltuin van recreatiedomein Keiheuvel. Geen grote podia of reuze klauterbanen, nee… alle animatie is aangepast op kleutermaat.

Bengelpop uitverkocht
Bengelpop bestaat dit jaar 5 jaar. De inschrijvingen liepen als gek. In een mum van tijd schreven zich ruim 70 scholen in. In totaal zullen 3.500 dolenthousiaste bengels van 6 en 7 jaar zich op dinsdag 26 juni uitleven in recreatiedomein Keiheuvel. En de affiche moet nog bekend worden gemaakt…

Nieuwe doelgroep
Vanaf het derde leerjaar kunnen de leerlingen op donderdag 28 juni terecht op Pennenzakkenrock (Zilvermeer, Mol). Ook andere festivals richten zich tot deze doelgroep, zoals Popeiland (Puyenbroeck, Wachtebeke) en Boekentassenrock (Rivierenhof, Antwerpen). Daarmee komen alle leerlingen van de lagere school aan hun trekken. De vraag vanuit de kleuterklasjes stelde zich dan ook de laatste jaren. Niet zozeer naar iets mega, maar iets kleinschaliger en aangepast aan de wensen van de kleuters.

Expertise en ideale locatie
De organisatoren van Bengelpop hadden al ervaring met de jongste kinderen. Bovendien beschikken ze met recreatiedomein Keiheuvel ook over een ideale locatie voor de kleuters: veilig omheind, modern, hoge veiligheidsnormen, gloednieuwe infrastructuur, aansluitend bij de leefwereld van deze kinderen (“één grote zandbak als het ware”), op maat van de jongste kinderen.

Bengelpop Junior
Door hun expertise hebben de organisatoren dit jaar met volle vertrouwen de stap gezet om twee dagen na Bengelpop, een nieuw kleinschalig festival te organiseren voor een 500-tal kleuters van Balen en omgeving. Door strikt te limiteren op maximum 500 kleuters met bijhorende begeleiders, blijft het geheel veilig, overzichtelijk, knus en aantrekkelijk.

Geen mega-toestanden, want daar hebben deze kleine dreumesen absoluut geen boodschap aan. Maar wel veel animatie op kleutermaat: gezellige vertel- en poppentheaters, springkasteeltjes, leuke kleuterworkshops, grime, knutselactiviteiten, en natuurlijk de avontuurlijke en plezierige speeltuin van recreatiedomein Keiheuvel…

Dit festival kreeg de naam ‘Bengelpop Junior’.

Nog 100 plaatsen
Scholen die hun kleuters nog willen inschrijven, zullen snel moeten zijn. Er zijn nog maar 100 plaatsen vrij. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de organisatie van Bengelpop:

Recreatiedomein Keiheuvel, 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 14, Balen, tel. 014/81 03 01 ofinfo@bengelpop.be.

Voor meer info kan je terecht op www.bengelpop.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: