24/7 online vanaf 28 maart en tv-serie met Charlotte Leysen vanaf 11 april

Vorig jaar volgde Ketnet in het online-project Klein gespuis via livestreaming hoe een koppeltje pimpelmezen een nestje bouwde, jongen kreeg en die verzorgde tot ze het nest verlieten. Het digitale experiment was een succes en daarom wordt Klein gespuis dit jaar uitgebreid, in samenwerking met Natuurpunt.

Op Ketnet.be zijn er liefst vier livestreams: van koppeltjes torenvalken, kerkuilen en pimpelmezen, en van een alleenstaande mama vos.

Daarnaast komt er een reeks op tv waarin wrapper Charlotte Leysen kinderen volgt die binnenkort nieuw (huisdier)leven mogen verwelkomen in hun gezin.

Klein gespuis staat opnieuw garant voor spannende verwachting en vertederende beelden. Maar er is meer. De Ketnetters komen zowel online als op tv heel wat te weten over de dieren in kwestie. Bioloog Pim Niesten en dierenarts Lobke Simoen hebben een antwoord op vragen over drachtige dieren en de verzorging van hun jongen. De Ketnetters kunnen ook zien hoe het is om een huisdier te hebben: de zorg, de liefde en het plezier, maar ook de minder leuke kantjes. En samen met de jonge baasjes kijken ze uit naar het nieuwe dierenleven dat zich aandient.

De televisiereeks Klein gespuis loopt vanaf maandag 11 april, zes weken lang, van maandag tot donderdag, om 17.40 u.

De livestreams staan nu al op de interactieve pagina van Klein gespuis op ketnet.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: