'Live familievoorstelling in ongezien online concept'

Theatergezelschap De Proefkonijnen vond zichzelf al enkele keren heruit om actief te kunnen blijven tijdens corona met theatertochten in openlucht en spelpakketten voor families. Maar nu de culturele lockdown blijft aanhouden, bedachten ze een online theaterconcept dat nooit eerder plaatsvond in België.

Wie een ticket koopt voor De Grote Pannenkoekenmans kan wanneer de voorstelling begint met een eigen avatar rondlopen in het dorp van De Pannenkoekenbrigade. Ontmoetingen met verschillende personages, worden zo gestuurd dat een rode draad doorheen de voorstelling ontluikt.

Pannemans heeft op zolder een oude goocheltruc ontdekt die hij heel graag wil uitproberen. Maar dan loopt het helemaal mis en tovert hij het geheim pannenkoekeningrediënt weg. Het is aan het publiek om de nodige aanwijzingen te vinden om dit mysterie op te lossen. Maar je beslist zelf of je de slechterik helpt te ontmaskeren of er net partij voor kiest.

Aangezien het publiek de voorstelling volgt van thuis uit, is alles volledig coronaproof. Maar ook de acteurs zitten in een decor gebouwd in hun eigen woonkamer en hebben, ondanks ze live met elkaar spelen, geen rechtstreeks contact met elkaar. Corona kan dus geen roet meer in het eten gooien.

Tickets bestellen doe je niet per persoon, maar per deelnemend scherm. Snel zijn is wel de boodschap, want de voorstelling vindt al plaats op 20 en 21 maart en er kunnen per vertoning slechts 40 schermen deelnemen.

De Grote Pannenkoekenmans
Spel: Mike Wauters, Randall Van Duytekom en Ken Verdoodt
Tekst & regie: Randall Van Duytekom
Met illustraties van Ken Verdoodt

20 & 21 maart - 11u & 14u
Een half uur op voorhand ontvang je jouw link naar de virtuele omgeving.
Enkel toegankelijk via een computer met Chrome, Firefox of Edge.

12 euro: scherm met 1 kindje
18 euro: scherm met meerdere kindjes
Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over