Bijna twee jaar na 'I Am Back', het album dat de terugkeer markeerde van blueslegende Oscar Benton aan het muziekfront, verschijnt de opvolger: 'Mirrors Don't Lie' opgenomen met en door gitarist Johnny Laporte met hulp van een trits aan gastmuzikanten.

Oscar Benton is de zanger en oprichter van de legendarische groep Oscar Benton Blues Band, actief sinds 1967. In 1974 stappen een aantal bandleden over naar Barrelhouse. Oscar Benton ging solo verder maar had in eerste instantie als duo met Monica een paar kleine hits. In 1973 komt de single 'Bensonhurt Blues' uit. Dit nummer wordt pas in 1981 een wereldhit omdat de song voorkomt in de film 'La Peau d'un Flic' (met Alain Delon). Vooral in Frankrijk en Oost-Europa is Benton daardoor tegenwoordig nog steeds een wereldbekende artiest. Ruim tien jaar geleden sloeg het noodlot echter toe en kreeg de zanger een ongeluk waardoor hij twee weken in coma belandde. Het kostte hem een aantal jaren hier bovenop te komen. In een verzorgingstehuis vocht hij zich beetje bij beetje er weer bovenop. Tot hij zijn kenmerkende donkere zangstem weer terug had. Zijn vriend en voormalige gitarist Johnny Laporte nam toen de eerste nieuwe nummers met hem op in het IJmuidens tehuis. Die kwamen terecht op het album 'I Am Back'. Oscar Benton was weer terug in de schijnwerpers en op het podium! Intussen heeft hij het tehuis verlaten is getrouwd en heeft samen met Johnny Laporte een tweede album gemaakt.

'Mirrors Don't Lie' is een album waaraan Benton en Laporte in alle rust hebben kunnen werken. De opnames zijn gemaakt in zowel het tehuis als in de studio van Laporte, als in de beroemde Haarlemse Exalto Studios. Er is weinig gesleuteld aan de nummers waardoor ze krachtig en direct klinken. De 14 songs ademen de blues uit in al zijn facetten. Dat wordt geaccentueerd door de vele gastmuzikanten die meespelen. Zo opent het album met een langzame mondharmonica blues, 'Better Treat You Right', met harmonicaspeler Kim Snelten (o.a. Jack Of Hearts) in de hoofdrol. Het eindigt met de bluesy jam 'That's What I Wanna Do' waarin Jan Akkerman te horen is. In het allerlaatste nummer 'You Told Me' laat gitarist Laporte horen dat psychedelische blues van alle tijden is. Hiertussen staan tracks met bijdragen van trompetist Saskia Laroo, drummer Jaap Jan Schermer (o.a. Rob Hoeke) en producer/ toetsenist Rob van Donselaar (o.a. Bintangs, Vitesse).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over