Novastar

Op 28 maart 2014 komt Novastar met zijn vierde studioalbum Inside Outside. Bij deze albumrelease hoort een clubtour door België en Nederland vanaf april. Bekijk hier de albumtrailer op het nieuwe Novastar Youtubekanaal.

Kwaliteit kost tijd. In het geval van Joost Zweegers (Novastar), vier tot vijf jaar, de tijd die hij nodig heeft voor ieder album.

Voor zijn vierde, getiteld Inside Outside, strikte Zweegers een serieuze grootheid: John Leckie, producer van Radiohead’s The Bends, MUSE's Showbiz, Origin of Symmetry en de klassieker The Stone Roses van The Stone Roses . Samen met Leckie maakte Zweegers zijn warmste album tot dusver. "Ik besef heel goed dat Inside Outside anders klinkt dan vorige Novastar-platen. Dat is precies de bedoeling. Met Inside Outside ben ik aanbeland waar ik al die tijd wilde zijn: een nieuw startpunt."

In John Leckie vond Zweegers een muzikale soulmate, iemand die Joost’s liefde voor Britse pop, songs met grootse refreinen maar kleine emoties deelt: "Vanaf het moment dat ik The Bends hoorde, wist ik dat ik ooit met John zou samenwerken." Het klikte tussen John en Joost en dat is te horen op een coherent album dat 40 minuten lang een gloedvolle, bijna broeierige sfeer ademt. "John en ik reden door Engeland, op zoek naar geschikte studio’s. Ik geloof dat we d'r veertien hebben bezocht. Hij wou me per se de Rockfield Studio’s tonen, ergens in een klein dorpje in Wales. Plots passeerden we een open hek aan een enorm landgoed, langs een kleine weg. Waarop ik zei: 'Maakt me niet uit waar het is, die studio. Zolang het hier is.' Dat was zo."

Inside Outside komt 28 maart a.s. uit. In april start een clubtour, die Joost en zijn band langs alle belangrijke zalen in Nederland en België voert. Vandaag (23 januari 2014) start de ticketverkoop.

Inside Outside’ Tour 2014

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over