Afgelopen vrijdag verscheen Everybody’s Lost And All I Want Is To Leave, het nieuwe, tweede album van Victories At Sea op het Nederlandse Gentlemen Recordings. Dit drietal uit Birmingham (UK), dat onlangs nog het voorprogramma verzorgde voor Editors in AFAS Live en toerde met The Boxer Rebellion, is met hun tweede album klaar om de Benelux op eigen kracht te veroveren.

Everybody’s Lost And All I Want Is To Leave, dat verschijnt op limited edition gatefold vinyl, CD, digitaal en via alle streamingdiensten, werd opgenomen in een studio aan de oevers van het Schotse Loch Fyne en gemixt in thuisstad Birmingham. Locaties die terug te horen zijn op dit intense album. Indierock en post-punk met een scheut shoegaze die bij vlagen zo machinaal en desolaat klinkt als de kille residentie Birmingham, en tegelijkertijd de warmte in zich draagt die kenmerkend is voor de dromerige natuurpracht van de Schotse landschappen aan de kust van het schiereiland Cowal.

Op dezelfde dag als Everybody’s Lost And All I Want Is To Leave, verscheen ook de lead single van het album, Follow You, een ijzersterke track die alles in zich heeft waar VAS voor staat.

Op vrijdag 1 mei komt Victories At Sea naar Nederland voor een show in Cinetol in Amsterdam. Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via https://amsterdamalternative.nl/tickets/9316

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over