‘Immanent Fire’ nu beschikbaar op vinyl/cd/digitaal, tour start in december

‘Immanent Fire’ is het nieuwe album van de Amerikaanse neofolk-/dark folk-artieste Emily Jane White en is nu beschikbaar op vinyl, cd en digitaal. De langspeler – haar zesde - verschijnt op het Franse label Talitres en brengt de Californische en haar band in december naar Europa voor een tour met daarin zes clubshows in Nederland, van zuid tot noord. Bij de shows in Arnhem, Utrecht, Haarlem en Groningen wordt het voorprogramma verzorgd door Queen Of The Meadow uit Frankrijk, wiens releases via het Nederlandse Tiny Room Records worden uitgebracht.

Debuutalbum ‘Dark Undercoat’ (2007) liet de wereld kennismaken met het gevoelige muzikale universum van Emily Jane White. Inderdaad, universum, want de Californische lijkt soms niet van deze planeet. Met haar liedjes legt ze een betoverende schoonheid, zachte melancholie en een fijngevoeligheid aan de dag waar je je als luisteraar simpelweg niet tegen kunt verzetten. Meer dan een decennium is er sinds haar eerste plaat verstreken en in die periode heeft White met de daaropvolgende albums ‘Victorian America’ (2009), ‘Ode To Sentience’ (2010), ‘Blood/Lines’ (2013) en ‘They Moved In Shadows All Together’ (2016) een discografie opgebouwd waarmee ze zich als singer-songwriter op de internationale kaart heeft gezet.

Op haar nieuwe en zesde album ‘Immanent Fire’ geeft ze op hoopgevende wijze een stem aan het gevoel van leven op een planeet die op de rand van vernietiging staat. Met haar feeërieke stem gidst ze de luisteraar door griezelige landschappen, grotten van reverb, kerkorgelklanken en synth arpeggio's. In de mix van elektronische en akoestische instrumenten geeft de unieke altstem van White de zware melancholie een ontroerende lichtheid. White weet zich in haar filmische presentatie van dynamische songwriting gesteund door orkestrale percussie, strijkers, zware gitaren en koorstemmen.

NL data EU tour

  • 03 december – Cacaofabriek, Helmond
  • 04 december – Nieuwe Nor, Heerlen (locatie Savelbergklooster)
  • 13 december – Luxor Live, Arnhem (support door Queen Of The Meadow)
  • 14 december – TivoliVredenburg, Utrecht (support door Queen Of The Meadow)
  • 15 december – Patronaat, Haarlem (support door Queen Of The Meadow)
  • 16 december – Vera, Groningen (support door Queen Of The Meadow)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over