Ook vier Vlaamse klassiekers krijgen ereplaats

Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal in Oostende zijn Nicole & Hugo en Sylvain Vanholme opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Ook Zjef Vanuytsel kreeg postuum een plaats in de Eregalerij. Met het initiatief bekronen Radio 2 en SABAM FOR CULTURE jaarlijks zowel tijdloze artiesten als nummers. Dit jaar kregen vier nummers een plaats in De Eregalerij: "I Lie And I Cheat" (Won Ton Ton), "Rozane" (Wim De Craene), "Mad About You" (Hooverphonic) en "Waarom" (Jacques Raymond).

In november vorig jaar maakte Radio 2 bekend dat Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme een plaats zouden krijgen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers naast onder andere Bobbejaan Schoepen, Jo Leemans en Will Tura. Vanavond werden de artiesten feestelijk opgenomen in De Eregalerij. Zjef Vanuytsel, die eind december overleed, werd postuum opgenomen in De Eregalerij. Zijn dochter Barbara kwam de trofee in ontvangst nemen. Enkele collega-muzikanten gaven Zjef vervolgens een passend eerbetoon. Zo brachten Jan De Wilde & Stoomboot samen "Ouwe makkers". Dirk Blanchart zong "Zotte morgen" en Micheline Van Hautem, ten slotte, bracht "Ik weet wel mijn lief".

Ook vier nummers in De Eregalerij

Ook vier nummers werden dit jaar opgenomen in De Eregalerij. "I Lie And I Cheat" van Won Ton Ton kreeg een plaats in de galerij, alsook "Rozane" van Wim De Craene dat in een eigentijdse versie door Sioen werd gebracht. Ook "Mad About You" van Hooverphonic staat voortaan in De Eregalerij. Hooverphonic speelde het nummer vanavond live in het Kursaal samen met Geike Arnaert, de zangeres van "Mad About You". Ten slotte kreeg ook "Waarom" van Jacques Raymond een plaats in De Eregalerij. Omdat Jacques Raymond er wegens gezondheidsredenen niet kon bij zijn, brachten Mathieu & Guillaume zijn nummer live.

De Eregalerij wordt op zondag 7 februari van 13 tot 16 uur uitgezonden op Radio 2.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: