Vanaf 14 juli ontvangt het Franstalige gedeelte van België naast de Franse versie van MTV ook kidszender Nickelodeon. Beide zenders delen hetzelfde kanaal. Nickelodeon is vanaf 06 u 's morgens tot 18u 's avonds te bekijken, de Franstalige muziekliefhebber wordt de andere twaalf uur bediend met muziekclips en series op MTV. De programma's op de zenders worden onderbroken door Belgische reclame.

MTV Networks Belgium breidt met de komst van Nickelodeon het zenderaanbod uit tot 13 zenders op 11 kanalen in België.

Nickelodeon is in 1979 in de Verenigde Staten opgericht als een klein televisiestation speciaal voor kinderen en is inmiddels te zien in 170 landen met een bereik van 198 miljoen huishoudens. Nickelodeon richt zich voornamelijk op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar met leuke en geweldloze series als SpongeBob SquarePants, Dora en Rocket Power. De filosofie van Nickelodeon is dat de kids het voor het zeggen hebben. De populaire series zorgen ervoor dat kinderen hun fantasie gebruiken om zo hun eigen wereld te creëren.

Het Franse kanaal programmeert volgens het originele MTV-recept: naast de 'M' van music krijgt de kijker internationale MTV-formats te zien zoals 'Pimp my Ride' en 'Punk'd'. MTV doet ook hier haar reputatie eer aan met innovatieve en creatieve content, 'MTV Fresh' video's en stylistische graphics. De muziekkeuze en de Franstalige presentatoren maken MTV relevant voor de kijker.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: