Het Amerikaanse popicoon Nicki Minaj komt op zondag 22 maart 2015 in het kader van “The PinkPrint Tour” naar Paleis 12 in Brussel. De kaartverkoop voor dit concert, waarbij niemand minder dan R&B-zanger Trey Songz de support act zal zijn, start op vrijdag 12 december om 9u.

Van underground rapster tot fashionicoon en gevierde popster: de uit Trinidad afkomstige Nicki Minaj heeft het helemaal voor elkaar. Met een lucratieve deal op het label Young Money Entertainment van ontdekker én collega Lil’ Wayne weet Minaj in 2010 vriend en vijand te verrassen met haar debuutalbum ‘Pink Friday’, dat direct in de hoogste regionen van de belangrijkste (Amerikaanse) hitlijsten terechtkomt. Ook met de singles ‘Super Bass’, ‘Starships’ en ‘Anaconda’ mag de extravagante zangeres wereldwijde hits op haar naam schrijven.

2014 is een bijzonder mooi jaar voor Minaj: zo scoorde ze een dikke hit met het nummer ‘Bang Bang’ dat ze samen met Jessie J en Ariana Grande heeft opgenomen, stootte ze Michael Jackson van de troon met het aantal noteringen in de Billboard Hot 100 en mocht ze Beyoncé en Jay-Z vergezellen op hun “On The Run” tour. Als kers op de taart brengt ze dit jaar ook nog eens het langverwachte album ‘The Pinkprint’ (waarop ook een duet met Beyoncé te horen is) uit. Het jaar 2015 ziet er ook al veelbelovend uit, want Nicki kreeg twee Grammy Award nominaties: haar single ‘Anaconda’ kan de prijs voor ‘Best Rap Song’ winnen en ‘Bang Bang’ zit in de running voor ‘Best Pop Duo/Group Performance’.

Zanger, acteur, producer en songwriter: Trey Songz is gezegend met alle talenten die er nodig zijn om een superster te worden. In de R&B- en hiphop-scene is hij een graag geziene gast, getuige zijn samenwerkingen met artiesten als Jay-Z, Kanye West, Lil’ Wayne, Wiz Khalifa en Drake. Zijn eigen internationale succes kwam na de release van debuutalbum ‘I Gotta Make It’ in 2005. Met bijna een half miljoen verkochte exemplaren schoot het album de Billboard Music charts in. De daaropvolgende albums en tours hebben Songz eveneens lovende recensies, talloze awards en commercieel succes opgeleverd: zo stond het multitalent in 2013 in het kader van zijn vorige plaat nog in de AB.

Dat Nicki Minaj & Trey Songz samen garant staan voor een succes, hebben ze al eerder laten blijken met ‘Bottoms Up’: het nummer kwam direct binnen in de top tien van de Billboard Top 100 en is driemaal onderscheiden met de platinastatus. Samen in de studio smaakte blijkbaar naar meer, want vorige week dropte Songz i.s.m. Minaj de single + video ‘Touchin, Lovin’. Het samenwerken in de studio wordt in 2015 opgevolgd door een gezamenlijke tour, waarbij de twee popsterren op 22 maart te zien zijn in het Brusselse Paleis 12.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Nicki Minaj
Datum: 
Zondag 22 maart 2015
Locatie: 
Paleis 12, Brussels Expo

Reservatie:

Meer over