'Cruel to be kind', 'I love the sound of breaking glass', 'What's so funny about peace, love and understanding'? Het zijn ongetwijfeld de bekendste hits van de Britse singer-songwriter Nick Lowe. Zijn bio oogt indrukwekkend. Van begin jaren zeventig met pubrockers Brinsley Schwarz tot nu op het podium van Summer Time @ Hyde Park met Elton John, Ray Davies en kompaan Elvis Costello. In 2011 stond hij nog twee keer op het podium van Glastonbury, exact 30 jaar na zijn eerste concert op dit beroemde festival.

Nick Lowe was in jaren zeventig één van de boegbeelden van het legendarische new wave-platenlabel Stiff. Hij schreef songs aan de lopende band, tourde uitgebreid, speelde mee op andermans platen en produceerde. Toch zijn zijn songs bekender dan de man zelf. De man heeft humor: zijn eerste EP kreeg de titel Bowi mee als antwoord op de Bowie-plaat Low.

Hij zat samen met Costello in de voorste gelederen van punk en new wave in Engeland, is niet alleen een begenadigd songschrijver en performer, maar was ook producer van o.a. Costello, The Damned, Wreckless Eric, Pretenders, Dr Feelgood en John Hiatt. Hij veroverde Amerika en is ook daar nog steeds zeer populair.

Hij is ondertussen de zestig gepasseerd, maar blijft een rocker in hart en nieren. Met zijn nieuwste langspeler Quality Street, bracht Lowe vorig jaar ook eindelijk zijn eerste kerstalbum uit. Muziekmagazine Rolling Stone gaf de plaat een plaats in hun lijst met beste kerstalbums ooit gemaakt, en ook de Belgische pers was eveneens lovend. In maart komt hij voor drie optredens naar ons land, en speelt hij in Cultuurcentrum De Spil in Roeselare, C-mine Cultuurcentrum in Genk en De Roma in Antwerpen.

Data en locaties

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Nick Lowe
Datum: 
4 maart 2014
Locatie: 
Cultuurcentrum De Spil, Roeselare

Reservatie:

Meer over