Nick Cave komt op woensdag 29 april 2020 naar Ziggo Dome in Amsterdam en op donderdag 30 april 2020naar het Sportpaleis in Antwerpen. Hij zal er samen met The Bad Seeds het nieuwe album 'Ghosteen’ voorstellen.

'Ghosteen’ verscheen eerder deze maand op alle digitale platformen en komt op 8 november ook op CD en Vinyl uit. Het album werd al wereldwijd geprezen als hun beste werk tot nu toe. "...Stunning double album that sets desperation against empathy and faith. On one level, it shouldn’t be surprising that it’s as good as it is...Nevertheless, listening to Ghosteen, it’s very hard indeed not to be taken aback” The Guardian

In 2017 stonden Nick Cave & The Bad Seeds met 'Skeleton Tree’ in een uitverkocht Sportpaleis. Dat resulteerde in vijf sterren recensies in alle media: "Nick Cave & The Bad Seeds in het Sportpaleis: zo mooi dat het pijn deed.” (De Morgen) en "Na tweeënhalf uur zweefde het publiek buiten, alle vermoeidheid van een werkweek lang vergeten, gelouterd in een bad van diepe emoties.” (De Standaard).

Enkele maanden geleden stond Nick Cave in De Roma met zijn Conversations tour, waarbij Cave muziek combineert met een 'gesprek’ met zijn publiek. Hij voegde onlangs twee Belgische data toe aan deze tournee. Bij de verkoop van de zitjes voor 'Conversations with Nick Cave’ in de Brusselse BOZAR overschreed de vraag meermaals het aanbod.

Nick Cave is niet enkel een charismatische frontman, songwriter en multi-instrumentalist. De Australiër is ook een bekroond auteur, die zich in The Red Hand Files (een elektronische nieuwsbrief) ontpopt als levenscoach voor zijn fans.

Nick Cave & The Bad Seeds werd opgericht in 1983 en kent sindsdien een groeiend succes. Artistieke hoogtepunten aanstippen, is een onmogelijke opdracht. Live worden The Bad Seeds een steeds hechtere groep. Een collectie karakterkoppen (Thomas Wydler, Martyn P. Casey, Jim Sclavunos, George Vjestica, Larry Mullins en natuurlijk luitenant Warren Ellis) die Nick telkens boven zichzelf doet uitstijgen.

De ticketverkoop voor het concert van Nick Cave & The Bad Seeds start op vrijdag 25 oktober om 10u via greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Nick Cave & The Bad Seeds
Datum: 
30 april 2020
Locatie: 
Sportpaleis Antwerpen

Reservatie:

Meer over