Dit jaar brengt N.E.W.S. Records op Record Store Day (18 april) 4 exclusieve en gelimiteerde releases uit. Enkel op vinyl, dat spreekt voor zich. Record Store Day is de jaarlijkse feestdag van de onafhankelijke platenwinkel. Op die dag worden de winkels overspoeld door vinylfreaks. Er verschijnen tal van exclusieve plaatjes en de bands spelen massaal sessies in de winkels.

Yuko, Het Zesde Metaal en I will, I swear, drie artiesten van sublabel Unday Records, spelen op Record Store Day elk een sessie in de Gentse Vooruit. Music Mania en Democrazy strijken er neer met een tijdelijke platenwinkel en een dag vol showcases. Marco Z speelt in Coffee & Vinyl in Antwerpen, in CD & Vinyl Shop Pick Up in Heusden-Zolder en in Giga Swing in Hasselt

The Neon Judgement - Time Capsule 1980-2015

De ultieme tijdscapsule van The Neon Judgement: exclusieve Best Of’s op cd én vinyl, een nagelnieuwe 7" single met onuitgegeven radio edits van "TV Treated" en "The Fashion Party", een 10" vinylplaat met speciaal voor deze uitgave opgenomen covers van "Kashmir" (Led Zeppelin), "Venus In Furs" (Velvet Underground), "Suzy Q" (CCR), "Hot Love" (T.Rex) en "Human Fly" (The Cramps) én de dvd met de DocuVision documentaire '2010A1984'. En om de zaak helemáál af te ronden: een heuse Neon Judgementkrant, om die zondagmorgen dat extra cachet te geven.

Het Zesde Metaal – Spelen In Berlin

Amper een paar maanden na hun derde album, het succesvolle Nie Voe Kinders, is Het Zesde Metaal al terug met nieuw materiaal. Deze band staat scherp! Spelen in Berlin is een EP met 5 tracks, allemaal in het thema van WOI. Vier van de vijf songs werden dan ook geschreven naar aanleiding van de ‘Gone West’ herdenking van de Groote Oorlog in 2014. Verzameld op een 10” op blauw vinyl, gelimiteerd tot 300 exemplaren.

Various – Armor/Against The Gods

Speciaal voor RSD slaan Unday Records en Zeal Records voor de eerste keer de handen in elkaar met een 7” op wit vinyl, gelimiteerd tot 250 stuks. De twee Belgische indielabels vaardigen allebei twee artiesten af die op deze split 7” hun ding doen samen. Marble Sounds werd door Yuko uitgenodigd in de studio voor Against The Gods en Fien, de zangeres van I will, I swear doet het samen met Illuminine op het wondermooie Armor. Must have!

Marco Z - Fill My Life Up

“Fill My Life Up” is de eerste single uit Marco Z’s nieuwe dubbelalbum “Hold Me Like the World Is Ending”. Naar aanleiding van Record Store Day 2015 is er nu ook een gelimiteerde 10” vinyl van deze single die je ongetwijfeld al hoorde op Studio Brussel, Radio 1 of Radio 2. De EP bevat nog 3 andere exclusieve songs . Wie Marco Z al live aan het werk zag kent ongetwijfeld de country-getinte songs “Strong Words for Weak Minds” en “Pills Pills Pills” al. Het vierde nummer is een cover van de klassieker “Tomorrow”, bekend uit de film “Annie”. De release is beperkt tot 150 stuks voor Record Store Day.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: