Dit jaar bracht N.E.W.S. Records op Record Store Day (18 april) 4 exclusieve en gelimiteerde releases uit. Enkel op vinyl, dat spreekt voor zich. Record Store Day is de jaarlijkse feestdag van de onafhankelijke platenwinkel. Op die dag worden de winkels traditiegewijs overspoeld door vinylfreaks. Er verschijnen tal van exclusieve releases en de bands spelen massaal sessies in de winkels.

Die sessies brachten heel wat volk op de been. De Unday Records artiesten Yuko, Het Zesde Metaal en I will, I swear speelden op Record Store Day elk een sessie in de Gentse Vooruit. Marco Z speelde in Coffee & Vinyl in Antwerpen, in CD & Vinyl Shop Pick Up in Heusden-Zolder en in Giga Swing in Hasselt. The Neon Judgement signeerde hun gelimiteerde vinylbox in Heusden Zolder (Pick-Up).

N.E.W.S. Records presenteerde afgelopen zaterdag naast een gelimiteerde vinylbox van The Neon Judgement een EP op blauw vinyl van Het Zesde Metaal en een gedeelde 7" van Unday Records en Zeal Records met I will, I swear en Yuko.

Via N.E.W.S. Distribution werden nog eens zo’n 70 exclusieve releases in de markt gezet. Onder meer een speciale 10" vinyl van Marco Z, een picture disc van Arbeid Adelt, de eerste solosingle van Biezen (ex-Gorki), een 7" single van Tim Vanhamel op het Fons label, Jon Hopkins met een Nils Frahm versie op gekleurde vinyl, en de vinylversie van het laatste Tiny Legs Tim album kwamen die dag aan bod.

Spijtig nieuws voor wie nog graag een plaatje bemachtigt, alle exclusieve releases zijn intussen de deur uit. Ze werden verdeeld onder meer dan 70 onafhankelijke platenwinkels over heel België en Nederland.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over