Na zijn alom gevierde terugkeer naar drum & bass en Hospital Records, werkt dancemuziekicoon Netsky nu samen met de veelvuldig bekroonde krachtpatser Rudimental op de nieuwe single 'Blend', die op 2 oktober 2020 wereldwijd wordt uitgebracht.

Door de jaren heen is Netsky's bijdrage aan de elektronische muziek enorm geweest. Hij is ook steeds consistent geweest in zijn benadering van samenwerkingen, waarbij hij samenwerkte met zwaargewichten als onder andere Emeli Sande, Beth Ditto, Bazzi en Aloe Blacc. Bij deze wedergeboorte werkt hij samen met hitmakers Rudimental en hun officiële zanger Afronaut Zu. Het resultaat van deze kolossale verzamelde krachten is ‘Blend’, waarin met groove gevulde vocals worden uitgerold naast een gladde baslijn, levendige trompetten, Netsky's feel-good melodieën en Rudimental's kenmerkende opbeurende stijl.

Nu hij de muziek voor zich laat spreken, is het duidelijk dat Netsky's terugkeer naar drum & bass niet onopgemerkt voorbij is gegaan, zowel in de wereld van de elektronische muziek als daarbuiten. 'I See The Future In Your Eyes', zijn eerste drum & bass-plaat in vijf jaar, kreeg brede steun van gerespecteerde smaakmakers uit de industrie, waaronder Annie Mac, Zane Lowe, Nick Grimshaw, MistaJam, Rene LaVice, Hybrid Minds, Alice Levine en zelfs de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern. Met 'Mixed Emotions (feat. Montell2099)' als opvolger, en nieuws over een albumrelease, geeft Netsky een duidelijke indicatie van wat er nog staat te gebeuren. Het lijkt een van de meest opwindende drum & bass projecten te worden sinds geruime tijd.

Netsky is een echt iconische artiest voor alle soorten drum & bass-fanaten over de hele wereld. De ongekende manier waarop zijn muziek resoneert met het publiek, is ongeëvenaard. Nadat hij zichzelf tot een legendarische status had verheven met tracks als Pirate Bay, Iron Heart, Come Alive, Rio, Puppy, I Refuse en Drawing Straws, bracht hij 2 D + B LP's uit tijdens zijn periode bij Hospital Records en remixte hij artiesten als Ed Sheeran, Rusko, Jessie J, Plan B, Dua Lipa, Swedish House Mafia en nog vele anderen. Zet je dus schrap voor een verbluffend album en een formidabele showcase van Netsky's sonische kwaliteiten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over