De DJ deelt zijn single Mixed Emotions met de wereld en kondigt zijn vierde album Second Nature aan

Na zijn alom gevierde terugkeer naar drum & bass en Hospital Records, met 'I See The Future In Your Eyes', brengt Netsky zijn klassieke liquid sound naar 2020 op zijn nieuwste release 'Mixed Emotions' (feat. Montell2099). Deze track geeft een nadere blik op wat we kunnen verwachten van zijn album 'Second Nature'.

Samen met het Nieuw-Zeelandse toptalent Montell2099, die al samenwerkte met onder meer Diplo, 21 Savage, Lil Wayne en Mr. Carmack, horen we op ‘Mixed Emotions’ een mix van future bass en Netsky’s kenmerkende soulvolle groove. Plechtige pad hits en boeiende vocals vanaf de offset zorgen ervoor dat deze track uitmondt in een euforie-getint drum & bass anthem, dat een veelheid aan geluiden uit het spectrum van de dansmuziek combineert. Krachtige synth-tokkels voeren een onweerstaanbare melodie uit die een vleugje van Netsky en Montell2099's muzikale meesterschap ademt, snel gevolgd door een innemende reese bass en opvallende drums.

Second Nature
Dansmuziekicoon Netsky heeft de drum & bass-scene op stormachtige wijze veroverd sinds de aankondiging van zijn langverwachte terugkeer naar Hospital Records voor zijn vierde studioalbum. ‘Second Nature’ komt op 30 oktober uit en vertegenwoordigt Netsky's eeuwige liefde voor zijn D & B-roots, die schokgolven veroorzaakte in de dansgemeenschap. Zijn cirkel is rond, want zijn gloednieuwe plaat is tevens het 10-jarig jubileum van zijn titelloze Hospital-debuut. Het album met 18 tracks omvat samenwerkingen met Sub Focus, Becky Hill, Rudimental, Hybrid Minds en Urbandawn, om maar enkele namen te noemen. ‘Second Nature’ is voorbestemd om een opmerkelijke en baanbrekende release te worden voor drum- en bassliefhebbers overal ter wereld.

Door de jaren heen is Netsky's bijdrage aan de elektronische muziek enorm geweest, gaande van een BBC Radio 1 Essential Mix (ook genomineerd voor ‘Mix Of The Year’ in 2010) tot toeren over de hele wereld als headline-dj en met zijn legendarische liveshow. Zijn fenomenale impact op de dansmuziek komt tot uiting in de steun die hij ontving voor de eerste single van het album 'I See The Future In Your Eyes', die lof kreeg van gerespecteerde smaakmakers uit de industrie, waaronder Annie Mac, Zane Lowe, Nick Grimshaw, MistaJam , Rene LaVice, Hybrid Minds, Alice Levine en zelfs de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern. In de eerste paar weken bereikte deze track meer dan 1 miljoen streams. Zet je dus schrap voor een verbluffend album en een formidabele showcase van Netsky's sonische kwaliteiten.

Netsky is een echt iconische artiest voor alle soorten drum & bass-fanaten over de hele wereld. De ongekende manier waarop zijn muziek resoneert met het publiek, is nooit geëvenaard. Nadat hij zichzelf tot een legendarische status had verheven met tracks als Pirate Bay, Iron Heart, Come Alive, Rio, Puppy, I Refuse en Drawing Straws, bracht hij 2 D + B LP's uit tijdens zijn periode bij Hospital Records en remixte hij artiesten als Ed Sheeran, Rusko, Jessie J, Plan B, Dua Lipa, Swedish House Mafia en nog vele anderen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over