Net bevestigd voor Rock Werchter: The Black Keys en Jack Johnson

Er zijn twee bijzonder schone toevoegingen voor de affiche van Rock Werchter 2014. Het vrijdagprogramma wordt uitgebreid met Jack Johnson. En voor zaterdag zijn The Black Keys bevestigd. Zij vervoegen Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Major Lazer, Metallica, Pixies, Placebo, Skrillex en Triggerfinger die allen vorige week reeds aangekondigd werden voor Rock Werchter 2014. 

Geef ‘surfen’, ‘gitaar’ en ‘doe-het-zelver’ in op Google en je krijgt Jack Johnson . Hij volgt eerst de professionele voetstappen van zijn vader Jeff, een surflegende in Hawaii. Een zwaar ongeluk - 150 hechtingen en enkele tanden kwijt - maken een sportieve carrière onmogelijk. Zijn gitaar wordt zijn nieuwe surfplank. JP Plunier, de ontdekker van Ben Harper, hoort een demo en zet Johnson op weg. Vanaf zijn vierde album ‘Sleep Through The Static’ (2008) gaat de singer-songwriter wereldwijd.  Het album is gemaakt met zonne-energie en komt uit op zijn eigen, uiterst artiest-vriendelijke Bushfire Records. Dat typeert Johnson volledig. Hij gebruikt de aangename gevolgen van zijn succes om de dingen en doelen te steunen waar hij in gelooft. De ‘surfing soft rock superstar’ reist momenteel de wereld rond in het kader van ‘From Here To Now To You’ (2013), alweer zo’n warm bad van stijlen en stemmingen. Voor de derde keer in het land, voor de tweede keer op Rock Werchter! 

Volgens het Amerikaanse blad Rolling Stone zijn The Black Keys een ‘supercharged stomp machine’. Zanger/gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney ontwikkelen met z’n tweeën supersonische krachten. Die brachten hen van obscure concertjes in lege fabriekspanden in hun thuisstad Akron naar de grootste podia van de wereld. Het ging nog harder toen ze het tempo van hun rioolblues opvoerden door er lappen soul en grooves aan toe te voegen. De albums ‘Brothers’ (2010) en ‘El Camino’ (2011) bombardeerden The Black Keys tot absolute headliners. Ze hebben wel twee extra manschappen nodig om dat live zo goed mogelijk te laten klinken, maar dat was een gemakkelijk offer. Tijdens de jongste Grammy Awards ging het duo naar huis met Best Rock Performance, Best Rock Song en Best Rock Album. Dat is de Lotto, de Keno én Win For Life. The Black Keys geven ook al voor de tweede keer present in Werchter. Het wordt uitkijken naar hun show op zaterdag 5 juli.

Rock Werchter 2014 vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli. Tickets zijn te koop via proximusgoformusic.be.  

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Werchter 2014
Datum: 
3, 4, 5 en 6 juli 2014
Locatie: 
Festivalweide Rock Werchter, Rotselaar

Reservatie:

Meer over