Goele Bormans

"Nergens beter dan Thuis!" luidt de slogan van de populaire één-soap. "Thuis" was dan ook voor 6.000 fans gisteren even in Kortrijk Xpo. Voor deze editie van de Thuisdag was er dit jaar een ander concept bedacht. Normaal gezien houden de acteurs signeersessies, maar dit jaar kon je met je favoriete Thuis-acteurs eens lekker in de zetel vleien voor een foto! Jammer dat ze dan niks signeren? Nee hoor! De foto's werden rechtstreeks afgedrukt en met de computer werden de handtekeningen van de acteurs erop geplakt. Bij het binnen komen kreeg iedereen alvast een boekje waarin de acteurs reeds geposeerd hadden. De foto's waren hetzelfde gemaakt zoals ze op de thuisdag zouden poseren en reeds gesigneerd. Een leuk detail van het boekje; boven die foto's zaten gleufjes zodat je de foto die werd afgedrukt op de thuisdag op de juiste plaats kon schuiven en je zo een gepersonaliseerd boekje had.

Naast de sets waar je de foto's kon laten nemen, was er ook verschillende randanimatie. Zo waren er nog twee opvallende foto set's. Een lege zetel waarin je kon gaan zitten voor een foto. Op het eerste zicht nogal bizar, maar het bleek de stand van Electrabel te zijn. Je zat dus niet alleen in de zetel, maar met de populaire hond Kito. Voor de fans van "Nancy" was er ook nog iets speciaal. Mobistar had er namelijk voor gezorgd dat iedereen kon poseren op de brommer van Nancy met haar helm met "I love Eddy" op.

Verder was er nog een groot podium waar later op de dag de Apotheose plaats vond. Maar overdag werd het gebruikt voor de grote Thuis-quiz. Mensen kregen vragen te horen en moesten dan respectievelijk in het juiste vak (A, B of C) gaan staan. De winnaars van de voorrond mochten meedoen in de grote finale op het einde van de dag. Diegene die deze finale won mocht op setbezoek gaan bij Thuis. Daarnaast was er nog vanalle randanimatie van sponsors en een Thuis-gadget shop. Ook Udo bracht een optreden terwijl de fans aan het wachten waren tot de Thuis-acteurs op het grote podium zouden verschijnen.

Maar waar de meeste mensen voor kwamen was de seizoensfinale van Thuis. De bezoekers konden in de kinepolis (rechtegenover de Xpo) gaan kijken naar de finale op groot scherm. Ben jij ook benieuwd naar wat er gebeurd is? Dan zal je toch nog moeten wachten tot deze avond! Wij kunnen alvast verklappen dat het heeeeel spannend wordt! Zeker niet te missen dus!

Op het einde van de dag verschenen de Thuis-acteurs op het podium. Maar niet zonder de allergrootste Thuis-fan Sven de Leijer. Hij kwam vertellen wat hij dacht dat er gebeurd was, maar zoals te verwachten werden we er niet veel wijzer uit. Ook toen hij de acteurs interviewde losten ze eigenlijk niets. Het wordt dus in spanning afwachten tot september om te weten hoe alles afloopt. Als afsluiter zong de hele cast samen met Udo nog de intro van Thuis.

Heb je nu een beetje spijt dat je dit jaar niet gekomen bent? Of heb je dit alles wel meegemaakt en smaakt het naar meer? Wel dan moet je volgend jaar zeker komen naar de volgende editie van de Thuisdag! Voor wie alvast een voorsmaakje wilt, kan een kijkje nemen in het fotoalbum van de Thuisdag!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: