De legendarische grondlegger van de neo-soul D’Angelo komt op 7 maart 2015 in het kader van The Second Coming Tour naar de Club van Vorst Nationaal. Op deze Second Coming Tour brengt D’Angelo een kersverse show die zijn publiek laat kennis maken met een nieuwe kant van hem. Samen met zijn voortreffelijke begeleidingsgroep The Vanguard, zal hij zijn steeds wisselende setlists volstoppen met zijn vele populaire hits, enkele nieuwe songs en verrassende covers.

Naast D’Angelo als bandleider, zanger, gitarist en toetsenist bestaat The Vanguard verder uit bassist Pino Palladino, gitaristen Jesse Johnson en Isaiah Sharkey, pianist Cleo “Pookie” Sample en drummer John Blackwell. Deze topmuzikanten verdienden hun sporen bij de meest uiteenlopende groepen of artiesten (van Prince, Janet Jackson tot The Who) en spelen in tijden waar auto-tune, backing-tracks en lip synchronisatie hoogtij vieren nog elke noot live.

D’Angelo debuteerde in 1995 met “Brown Sugar”. De hit “Lady” zindert nog altijd na en D’Angelo belichaamt samen met Erykah Badu, Lauryn Hill en Maxwell de neo-soul beweging. Na zijn debuutplaat werkte hij met een aantal artiesten samen, onder andere met Lauryn Hill op “The miseducation of Lauryn Hill”. In 2000 volgde “Voodoo” met de monsterhit “Untitled (How Does It Feel”). In 2012 deed hij een aantal opmerkelijke optredens, onder andere op het Gent Jazz Festival.

De plotse release gisteren van het nieuwe album ‘Black Messiah’ (het eerste in ruim 14 jaar) en de single ‘Really Love’ verraste iedereen, en schoot meteen in heel wat landen (waaronder België) naar nummer 1. De volledig analoog opgenomen plaat kwam er met behulp van Pino Palladino, James Gadson, Questlove, Q-Tip en Kendra Foster. De gedurfde titel is een oproep naar iedereen om hun leiderseigenschappen naar de oppervlakte te laten komen, en te streven naar verandering. Veel van de nummers zijn politiek getint en laveren op een vintage geluid waarmee D’Angelo bewijst dat tijd enkel maar kwaliteit aflevert.

The Second Coming Tour eindigt op 7 maart in Vorst Nationaal. De zes topmuzikanten zijn van plan om van dit optreden een broeiend feest te maken en u allen te besmetten met het aanstekelijke funk- en soul-virus.

De voorverkoop start op vrijdag 19 december 2014 om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
D’Angelo
Datum: 
7 maart 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over