'Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens’, gemaakt met Raf Walschaerts (regie, tekst) en Sam De Graeve (tekst), ging 1 oktober in première in CC De Werf in Aalst.

Nele Bauwens is puur cabaret. Ze werpt haar kritische blik op een maatschappelijk relevant thema: vooroordelen. De cabaretière toont aan dat elk verhaal twee kanten heeft en sommige vooroordelen niet altijd terecht zijn. De hond van de buren komt aan bod, net zoals een bedelares aan de supermarkt. Het gaat over rusthuizen en containerparken, over swingers en politici. Het verhaal is doordrongen van humor, ontroering en aanstekelijke liedjes.

We verzamelden voor u enkele lovende reacties:

“Muziek doordringt ook de eigenlijke conference. Als haar geliefde voorstelt om te gaan swingen, zet Bauwens een geweldige bigband- persiflage in, zoals haar moeder het zou begrepen hebben. Dat ze bij een bezoek aan het containerpark plots behoorlijk Arabisch blijkt te kunnen spreken (‘geleerd van een ex-lief’) is niet alleen verrassend maar verhaaltechnisch ook goed gevonden. De woedeaanval in de supermarkt kunnen we na drie voorstellingen al gerust vintage Bauwens noemen, met al haar onbeschroomde expressietalent.” (Karel Michiels, De Standaard)

“De geboren vertelster en sterke zangeres brengt cabaret in de Nederlandse traditie, verhalen en liedjes die evengoed grappig als ontroerend zijn.” (André Grosemans, Het Nieuwsblad)

“Wervelend cabaret, recht uit het hart!” (Raf Walschaerts)

“Nele Bauwens toont dat ze kan zingen en filosoferen over de levensvragen die wringen.” (Sam De Graeve)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over