Boudewijn de Groot vierde in 1996, na jaren afwezigheid, zijn terugkeer op de Nekkanacht en hij was meteen ook de eerste centrale gast in de Nekkageschiedenis. Vanavond staat de grootmeester terug op het Nekkapodium en maakt Nekka samen met hem de balans op, 10 jaar later. Samen met Boudewijn de Groot werd alvast een boeiende affiche samengesteld:

Kommil Foo, in 2004 zelf nog blikvanger, staat steevast bovenaan het verlanglijstje van elke andere centrale gast. Ondanks het feit dat kleine zaaltjes hun biotoop zijn, kunnen ze immers, als geen ander, het Sportpaleis op z'n kop zetten of juist bij de keel grijpen. Het duet met Boudewijn de Groot wordt hoe dan ook een kippenvelmoment. Het is intussen al bijna 12 jaar geleden dat Guus Meeuwis met "Het is een nacht" als een komeet de hitlijsten inschoot. In de Tilburgse student bleek een talentvolle liedjesschrijver te schuilen en boven de Moerdijk is hij uitgegroeid tot een vaste waarde. Dankzij de nauwe band met zijn grote voorbeeld Boudewijn de Groot, krijgt ook Vlaanderen de kans hem nog eens aan het werk te zien.

Nog zo'n ontaarde studentengrap is Lenny & De Wespen. In 2003 wonnen ze de publieksprijs tijdens de Nekkafinale. Al had de pers initieel nog twijfels bij zoveel goedbedoelde kleinkunst, toch wist Lenny Maes dankzij z'n schrijverstalent en podiumpresence nog twee Nederlandse cabaretprijzen in de wacht te slepen. Met een eerste cd en theaterprogramma is Lenny helemaal klaar om het grote publiek in te palmen. Eva De Roovere stond al vaker met succes op het Nekkapodium: een paar keer samen met Kadril en een keer met haar kleine blote liedjes naast Gerry De Mol. Maar nu staat ze er voor het eerst helemaal alleen, met haar eerste soloproject, al wordt het zeker uitkijken naar haar duet met Boudewijn de Groot.

Hij leerde zijn volk rocken. De impact van Peter Koelewijn op de Nederlandse rock- en popgeschiedenis kan moeilijk overschat worden. Hij heeft een neus voor succes en zowel voor als achter de schermen bepaalt hij al bijna 50 jaar mee de nieuwste muzikale trends. Het lijkt een totaal andere wereld, maar toch zijn ze de beste vrienden. En dat zal er aan te zien zijn als ze samen optreden in het Sportpaleis. Yasmine kent haar klassiekers, maar ze is meer dan het gezicht van "Zo is er maar één". Het TOTZ-zangeresje heeft plaats gemaakt voor een sterke persoonlijkheid, één van de exponenten van de betere Vlaamse pop. Die zoektocht naar kwaliteit deelt ze met Boudewijn de Groot.

Marcel de Groot heeft duidelijk de muzikale talenten van zijn vader. Toch is het niet eenvoudig uit zijn schaduw te treden, al is het maar omdat de lat meteen een stuk hoger ligt. Dan liever kleine projectjes, weg van de schijnwerpers, maar met evenveel liefde gemaakt. Voor deze speciale gelegenheid was hij er natuurlijk graag bij. Ook Lucas Van den Eynde moest geen twee keer nadenken. Vorig jaar presenteerde hij nog als volleerde folky, nu speelt hij als kleinkunstfan een echte thuismatch. Benieuwd welke onvergetelijke figuren hij ons nu cadeau gaat doen.

Alle artiesten worden begeleid door de vaste muzikanten van Boudewijn de Groot onder leiding van Ernst Jansz, u zeker nog bekend van de legendarische groep Doe Maar. Voeg daar nog enkele muzikale verrassingen en leuke invalshoeken bij en alle ingrediënten zijn opnieuw aanwezig voor een unieke Nekka-Nacht.

Wie nog geen kaartje te pakken heeft zal snel moeten zijn. Het Antwerpse Sportpaleis is zo goed als uitverkocht voor de 10de editie van de Nekka Nacht vanavond!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: