Twintig jaar geleden verraste Neeka met het prachtige album Candy Comfort. Een oase van rust en rijkdom in tijden van het ruigere alternatieve geluid van topbands als dEUS en Zita Swoon. ‘A star is Born … Een grote madam met een prachtige stem’, kopte Humo en de rest van de pers volgde enthousiast.

Het geheim van Neeka en Candy Comfort? Prachtige topsongs, opgenomen in één van de mooiste en oudste studio's van het land (JET studio), samen met de fine fleur van de Belgische muziekscene: gitarist Tom Van Stiphout (later bij Clouseau en Brian Ferry), drummer Cesar Janssens (The Kids, Raymond van het Groenewoud) en percussionist Chris Joris. Zowel het zoete titelnummer als het jazzy, swingende Virus veroverde een vaste plek op de radio. Maar het was vooral Don’t hold me back dat een instant-klassieker werd. Het duet met de charismatische Belgische indiegod Stef Kamil Carlens katapulteerde Neeka in één klap tot op de podia van de Belgische festivals, waaronder Werchter.

Ter ere van het twintigjarige jubileum van Candy Comfort wordt het album heruitgebracht op vinyl en speelt Neeka samen met haar vaste band het volledige album in De Roma. Special guest Stef Kamil Carlens maakt het plaatje helemaal compleet om één van de beste Belgische albums aller tijden te vieren.

Met: Neeka (zang, gitaar, piano), David Broeders (drums), Matthias Moors (bas, zang), Roeland Vandemoortele (gitaren, zang) + Stef Kamil Carlens - special guest

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: