De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm Meskina behaalt niet alleen in Nederland uitverkochte zalen, maar is ook in Vlaanderen een groot succes, met zelfs nummer één posities in verschillende bioscopen. In een aantal bioscopen klonk er na afloop van de film applaus en de social media worden overspoeld met lovende reacties en filmpjes van enthousiaste bioscoopbezoekers. Meskina vertelt een eigentijds verhaal over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. De film is geproduceerd door NewBe in coproductie met BNNVARA en ROSE stories en is door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscopen uitgebracht.

Het verhaal
Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt? Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’; zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties.

Meskina is een sprankelende moderne komedie gemaakt en geïnitieerd door vrouwen, over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. Meskina is de nieuwe bioscoopfilm van de makers van de succesvolle theatervoorstelling Melk & Dadels met onder andere de Vlaamse acteur Vincent Banić (bekend van Familie), Maryam Hassouni, Nasrdin Dchar en Soundos el Ahmadi.

Productie
De film is geproduceerd door NewBe in coproductie met BNNVARA en ROSE stories. De regie is in handen Daria Bukvić (31). De succesvolle Bosnisch-Nederlandse theaterregisseur maakt met Meskina haar speelfilmdebuut. Bukvić maakte o.a. de theater hit Melk & Dadels, een humoristische voorstelling over de levens van vier Marokkaans-Nederlandse actrices.

Distributeur WW Entertainment heeft de film op 21 juli in de Vlaamse bioscopen uitgebracht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over