My House on Mars, geschreven door componist Arjen Lucassen, gaat mee op de Europees-Russische missie ExoMars. Het nummer van bijna 8 minuten is teruggebracht naar 30 seconden, en is samen met 10 andere audio fragmenten gekozen uit tal van inzendingen. Het nummer staat op het in 2000 uitgebrachte album Universal Migrator part 1: The Dream Sequencer.

Naast het lied van Arjen, zijn er nog 10 audio fragmenten die sowieso ook naar Mars gaan. Een nieuwe stemronde is zojuist gestart om te bepalen welk audio fragment in 2021 als eerste terug wordt gestuurd naar aarde. Stemmen kan hier: https://mars.vesmir.cz/

„Voor mij als ruimtefreak en wetenschapsliefhebber is dit super. Ik schrijf al twintig jaar rockopera's over de ruimte. Om het dan zelf virtueel mee te maken, dat is fantastisch”, zegt componist Lucassen. Hij raakte als kleine jongen gefascineerd door het kijken van Star Trek. „De oude serie met Kirk en Spock. Dat was een openbaring. We zitten op een kleine wereld, maar er is een enorm heelal. Waar komen we vandaan? Waar is het begin, waar is het eind? Wat is oneindigheid, wat is eeuwigheid? De grote vragen, die hebben me altijd gebiologeerd.”

Zelf naar Mars gaan, ziet Lucassen niet zitten. „Ik ben een vreselijke kluizenaar, ik ben altijd thuis. Ik ga niet naar concerten, ik ben al twintig jaar niet op vakantie geweest, dat is niets voor mij. Ik wil creatief bezig zijn. Bovendien ben ik meer dan twee meter lang, ik pas niet in ruimtepakken. Haha”

In September staat Arjen Lucassen met zijn Ayreon project 4 shows op rij in een uitverkochte 013! https://www.arjenlucassen.com/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over