Lowlands is een tijdelijke stad met 60.000 inwoners waar muziek, theater, comedy en cultuur de hoofdrol spelen. Sinds 3 jaar vormt Lowlands Science een prominent programmaonderdeel waarvoor Lowlands-bezoekers dagelijks in de rij staan om mee te doen aan uiteenlopende onderzoeken. Lowlands, BKB | Het Campagnebureau en New Scientist nodigen wetenschappers, universiteiten, hogescholen en vakgroepen weer uit een onderzoeksvoorstel in te sturen voor Lowlands Science 2018.

Lowlands Science
Op het festivalterrein staat een lab waarin bezoekers omwille van de wetenschap onderdeel worden van spannende experimenten. Vorig jaar onderzochten onderzoekers van het LUMC op basis van DNA-tests of festivalgangers een liefdesmatch zijn. Hier lees je de resultaten van het onderzoek (link naar nieuwsartikel met resultaten). De Radboud Universiteit liet festivalgangers een verhaal typen met hun brein om ALS-patiënten in de toekomst een mogelijkheid te geven te communiceren. En onderzoekers van de VU en de GGD lieten een digitaal zombie-virus los op bezoekers om te onderzoeken hoe snel infecties zich verspreiden. Dit is een kleine greep uit de onderzoeken die vorig jaar plaatsvonden. Klik hier voor de volledige verslaglegging van Lowlands Science 2017.

Open Call
Lowlands roept wetenschappers op om voorstellen te doen voor onderzoek tijdens het festival. De mogelijkheden zijn groot, maar uiteraard moet de kwaliteit goed zijn, het onderzoek leuk zijn om aan mee te doen en haalbaar zijn om tijdens het festival uit te voeren. Een jury bepaalt welke onderzoekers hun voorstel mogen uitvoeren op Lowlands Science.

Kijk hier voor meer informatie m.b.t. de randvoorwaarden en onderzoek eisen. Hier zie je welke onderzoeken er voorgaande jaren werden uitgevoerd. Tot 27 maart kan je je aanvraag indienen.

Lowlands 2018
Onlangs werden de eerste acts voor Lowlands 2018 aangekondigd, waaronder Gorillaz, Kendrick Lamar, The War On Drugs, Dua Lipa, Bonobo, Dropkick Murphys, Fatima Yamaha, Gavin James, Grizzly Bear,Rag'n'Bone Man, Spinvis en Stormzy.

Op het vernieuwde www.lowlands.nl staat een uitgebreide omschrijving van de tot nu toe aangekondigde acts en via de LL18 Spotify Playlist zijn al deze acts te beluisteren. Binnenkort volgen meer bevestigingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lowlands 2018
Datum: 
17 + 18 + 19 augustus 2018
Locatie: 
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen

Reservatie:

Meer over