Fotografie zit al sinds 1888 verankerd in het DNA van National Geographic. De beste fotografen reizen continu de wereld over om te laten zien hoe mooi en kwetsbaar die is. Nu is het de beurt aan Nederlandse en Belgische fotografen en fotoliefhebbers. Vanaf vandaag worden zij uitgedaagd om de wereld om hen heen in beeld te brengen en mee te doen aan de National Geographic Fotowedstrijd. Het publiek en een vakjury kiezen vervolgens de mooiste foto’s, die een eervolle publicatie krijgen in het tijdschrift National Geographic. De vakjury bestaat uit Aart Aarsbergen, Humberto Tan, Sacha de Boer, Jasper Doest en Ilvy Njiokiktjien. Kijk voor meer informatie over de National Geographic Fotowedstrijd op natgeofotowedstrijd.nl.

National Geographic gelooft in de kracht van wetenschap, het ontdekken van de wereld en het vertellen van verhalen. Fotografen, auteurs en filmmakers reizen continu de wereld over om mooie, fascinerende en inspirerende verhalen op te tekenen. Via de televisiekanalen, tijdschriften, boeken, website en social media kanalen van National Geographic bereiken deze verhalen dagelijks miljoenen mensen. “Foto’s zijn voor ons een middel om mensen hun blik op de wereld te laten verbreden,” zegt Aart Aarsbergen, juryvoorzitter en hoofdredacteur van het tijdschrift National Geographic. “Om dat uit te dragen zijn we in 2007 begonnen met de National Geographic Fotowedstrijd. De fotowedstrijd heeft al veel, vaak inmiddels bekende, winnaars voortgebracht, zoals Robin Utrecht en Ilvy Njiokiktjien. Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar de mooiste foto’s. Of je nu dagelijks bezig bent met fotografie of als liefhebber slechts af en toe een foto maakt: de wedstrijd is open voor iedereen.”

Meedoen

Fotografen en fotoliefhebbers kunnen meedoen in drie categorieën: Dier, Landschap en Mens. Inzenden is mogelijk tot en met 20 september 2017. Uit alle inzendingen kiest de vakjury per categorie vijftien finalisten. Tussen 2 en 15 oktober kan het publiek op zijn favoriete foto’s stemmen. Daarnaast kiest de vakjury een winnaar per categorie. Tijdens de feestelijke uitreiking op 22 november worden de publieks- en vakjurywinnaars bekendgemaakt. Bovendien wordt dan de overkoepelende winnaar bekendgemaakt.

Vakjury

Naast voorzitter Aart Aarsbergen, telt de jury nog vier fotografiekenners: winnaar van ‘Het Perfecte Plaatje 2016’ Humberto Tan, televisiemaker en fotograaf Sacha de Boer, natuurfotograaf Jasper Doest en fotojournalist en winnaar van de National Geographic Fotowedstrijd in 2008 Ilvy Njiokiktjien.

Kijk voor meer informatie op natgeofotowedstrijd.nl en volg de wedstrijd op social media via #natgeofotowedstrijd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: