Nu de spanning stijgt rond het nakende huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle, biedt National Geographic een zeldzame blik achter de schermen en toont het de uitgebreide voorbereidingen die aan een koninklijk huwelijk voorafgaan.

Alle ogen zullen op het pittoreske Windsor Castle gericht zijn wanneer op 19 mei Prins Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord geven. Op zondag 27 mei om 19:30, onthult OPERATION ROYAL WEDDING hoe het grootste koninklijk event van het jaar tot stand komt met een zeldzame blik achter de schermen. Van de verfijnde ceremoniële gewaden tot het trouw-klaar maken van de stad Windsor, dit moderne sprookjeshuwelijk zou niet mogelijk zijn zonder de toewijding van zij die ver weg van de schijnwerpers de grote plechtigheid zorgvuldig tot in het kleinste detail voorbereiden.

In OPERATION ROYAL WEDDING volgen we onder andere Dominic Reid OBE die eerder het Gouden Jubileum van Koningin Elisabeth organiseerde, en de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, die als hoofd van de Kerk van Engeland het huwelijk zal voltrekken. Ook Osborne House komt aan bod, volgens de traditie zal een takje mirte uit Koningin Victoria’s vakantiehuis op het eiland Wight gebruikt worden in het koninklijk bruidsboeket.

Maandag 14 mei toont PRINCE HARRY: FOUR ROYAL WEDDINGS de huwelijken die Prins Harry’s leven bepaalden: de majestueuze bruiloft van Prins Charles en Prinses Diana, de eenvoudige plechtigheid die Prins Charles en Camilla in het echt verbond en het sprookjeshuwelijk van zijn broer Prins William met Catherine. De 1 uur durende special staat ook stil bij het grote verlies dat de kindertijd van publiekslieveling Prins Harry tekende, zijn actieve legerdienst in Afghanistan en zijn internationale liefdadigheidswerk. Verwacht adembenemende beelden, dramatische nieuwsfragmenten en inzichten en anekdotes van ingewijden, historici en journalisten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: