De Britse singersongwriter Nate James is bijzonder blij dat we in ons land z’n nummer ‘Funkdefining’ op cd-single uitbrengen. ‘Ik vind het absoluut een goede keuze. Aanvankelijk heb ik dat nummer opgenomen als tussendoortje voor mijn mini-ep maar ik moet zeggen dat de reacties zo goed zijn dat ik het later ook in Engeland op de markt ga brengen” zegt Nate James. Bij onze Britse en Japanse buren verschijnt deze week trouwens Nate’s tweede album ‘Kingdom Falls’, in ons land zal het nog even wachten worden vooraleer de cd op de markt komt.

Voor de zomermaanden overweegt Nate James sterk om z’n duet met de Italiaanse superster Pablo Meneguzzi uit te brengen op cd-single. Pablo Meneguzzi (z’n echte naam is Meneguzzo) is een enthousiaste dertiger die heel wat Italiaanse vrouwenharten laat sneller slaan. In 1996 won hij voor Italië het prestigueze ‘Vina Del Mar’ muziekfestival in Chili. Vijf jaar later – 2001 – debuteerde Pablo op het ‘San Remo Festival’. Hij scoorde nog enkele bescheiden hits maar de grote doorbraak kwam er in 2004, opnieuw op het ‘San Remo Festival’ met het nummer ‘Prego’, een paar maand later was er ‘Baciammi’, dé zomerhit van 2004 in Italië, moementeel staat hij op # 2 met het fijne 'Musica'.

Nate James heeft als extra samen met Pablo Meneguzzi het nummer ‘Musica’ opgenomen en dat klinkt echt subliem. In afwachting van dit duet is er de single ‘Funkdefining’, popmuziek met een sausje van funk en soul, helemaal Nate James !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: