Natalie Merchant, een iconische persoonlijkheid in de Amerikaanse rockscene en één van de meest markante stemmen van de jongste decennia, brengt binnenkort een heropname van haar solo-debuutplaat uit. En die gaat gepaard met een Europese tournee!

Afkomstig uit Jamestown (in de staat New York), duikt Natalie in 1984 op met haar band 10.000 Maniacs, waarmee ze als frontvrouw zes wondermooie platen aflevert. 'In My Tribe' bijvoorbeeld, goed voor platina in 1987. In 1993 zegt de ze groep vaarwel om een solocarrière na te jagen. Als uitzonderlijke auteur-componiste en zangeres blijft ze haar publiek bekoren met haar natuurlijke charme, haar prachtige stem en haar menselijk engagement. Haar eerste soloalbum, 'Tigerlily', ziet het levenslicht in 1995. Het is direct een doorslaand succes, en hits als "Carnival", "Jealousy" en "Wonder" halen moeiteloos de top van de Amerikaanse charts. Daarna volgen de albums 'Ophelia' en 'Motherland', waarmee ze haar talent naar een steeds groter publiek weet te brengen. Ook haar collega-muzikanten (onder meer R.E.M., Peter Gabriel, Emmylou Harris, Tom Waits, Tracy Chapman, Cowboy Junkies, Neil Young...) hengelen steeds nadrukkelijker naar haar diensten voor covers en duetten. Haar betoverende muziek - tussen folk en rock, haar activisme en haar naastenliefde lopen als een rode draad door haar carrière, tot aan haar laatste nieuwe werk toe. 'Natalie Merchant', dat uitkwam in 2014, is een ongekend mooie plaat vol nieuwe, poëtische en intieme composities.

Vandaag heeft de rasartieste het gezicht van een volwassen, vrije vrouw. In dit stadium van haar carrière besliste ze om 'Tigerlily' opnieuw op te nemen, het album waarmee ze haar solocarrière van de grond kreeg en meerdere platina onderscheidingen in de wacht sleepte. 'Paradise is There: the New Tigerlily Recordings' is voorzien voor 6 november en komt vergezeld van een documentaire over de invloed van dit unieke album doorheen de laatste twintig jaar, compleet met live-optredens, archiefbeelden en interviews met muzikanten, vrienden en fans. "Time has only amplified the power of Merchant's music." schrijft het muziekblad Mojo in een lovende 4-sterren recensie. Om deze release te vieren, geeft Natalie Merchant binnenkort een uniek concert voor haar Belgische fans, op 21 maart in het Koninklijk Circus in Brussel! De ticketverkoop start nu vrijdag, 16 oktober om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Natalie Merchant
Datum: 
Maandag 21 maart 2016
Locatie: 
Koninklijk Cricus

Reservatie:

Meer over