De zoektocht naar die ene jonge stem die elk haartje doet rechtkomen; een unieke stem die zowel groot als klein weet te betoveren. Dat is The Voice Kids.

In The Voice Kids betreden kleine performers met grote talenten het podium. Ze zijn tussen 7 en 14 jaar jong en wagen hun kans om Vlaanderen te imponeren met hun zangtalent. De drie coaches wegblazen met hun Blind Audition en na de Battles doorstoten naar de grote finale, daar doen deze jonge voices het voor. En die drie coaches zijn niet de minste: Natalia, Regi en Sean Dhondt nemen plaats op de draaistoelen en selecteren de beste stemmen met één druk op de knop.

The Voice Kids werd wereldwijd een groot succes en is ondertussen verkocht aan verschillende landen, waaronder Duitsland, Nederland, Australië, Oostenrijk en Oekraïne. In Vlaanderen waagden duizenden jonge talenten hun kans, tussen hen zit straks de winnaar of winnares van The Voice Kids. De zangstem waar Vlaanderen graag meer van wil horen.

Anders dan bij The Voice van Vlaanderen nemen in The Voice Kids geen vier, maar drie coaches plaats achter de drukknoppen. Drie coaches voor wie de muziekindustrie geen geheimen meer heeft. Helemaal nieuw op de Voice-draaistoel is Sean Dhondt. Hij gaat de onderlinge strijd aan met ‘ervaren rotten’ Natalia en Regi, die het Voice-parcours intussen door en

door kennen. De drie coaches wenden al hun kennis en ervaring aan om de kids te stimuleren het beste in zichzelf naar boven te halen. Wie wordt overmand door een instant kippenvelmoment? Voor welke ruwe diamanten draaien Natalia, Regi en Sean zich spontaan om? En wie blijkt uiteindelijk dé favoriet in zijn of haar team te hebben?

Natalia

“Ik ga ongeveer op hetzelfde letten als bij de volwassenen, dat is de echtheid en de manier waarop de kids hun ding brengen.”

Souldiva en queen of pop Natalia kent de muziekwereld als geen ander. Ze scoort al jaren de ene hit na de andere en zong al samen met grote internationale sterren. Natalia was twee seizoenen lang coach in The Voice van Vlaanderen en kent het klappen van de zweep. Wegens agendaperikelen moest ze nog passen om voor de derde keer op rij in The Voice van Vlaanderen te zetelen, The Voice Kids past gelukkig wel in haar agenda. Natalia popelt dan ook om het jongste zangtalent van Vlaanderen te ontdekken, te coachen en naar de overwinning te loodsen.

Regi

“Toen ik zes jaar was, volgde ik notenleer en toen ik twaalf was, begon ik eigen platen te producen. Ik had al heel snel door dat dat het beste middel was om meisjes te versieren.”

Regi staat al 17 jaar aan de top in binnen- en buitenland. Met Milk Inc. vulde hij 26 keer het Sportpaleis en als dj verdiende hij zijn strepen in België, maar ook ver daarbuiten: van Tomorrowland tot Tomorrowworld. Regi is bovendien niet alleen een sterk performer, hij schrijft en producet zijn songs ook zelf. Regi zetelde vorig seizoen voor het eerst in de jury van The Voice van Vlaanderen. Hij laat zich maar al te graag omringen door jong talent en polst waar de toekomst van Vlaanderen ligt qua zang- en podiumpotentieel.

Sean

“Van kleins af aan zat ik te tokkelen op alles wat ik kon vastkrijgen. Een pot, een pan, de keukentafel, mijn zus... ik zat op alles te drummen.”

Sean Dhondt is een geboren muzikant. Hij is een muzikale duizendpoot en een songwriter die verschillende instrumenten bespeelt. Sean was drummer en lead zanger bij de punkrockband Nailpin en tourde door Japan met Avril Lavigne. Maar hij kan meer dan rocken alleen. Hij is een multi-instrumentalist en muzikant in hart en nieren. De geknipte man om de junior Voices te begeleiden tijdens hun muzikale parcours. Hij neemt dan ook voor de allereerste keer plaats op de Voice-stoel.

An Lemmens en Kürt Rogiers presenteren

Een andere nieuwigheid voor An Lemmens is dat ze The Voice Kids in duo presenteert, en wel met Kürt Rogiers. Kürt – zelf de trotse papa van twee kids – presenteerde vorig jaar nog De Grote Sprong en heeft de smaak duidelijk te pakken. “Het is geweldig om naast An Lemmens op het podium van The Voice Kids te mogen staan. Maar onze taak gaat verder dan presenteren. We vangen de kids naast het podium en backstage op, geven hen een duwtje in de rug en vangen hen op na hun performance. Ik zit aan mijn stoel genageld als ik zie hoe veel talent er onder de Vlaamse kids schuilt.”

Op gebied van presentatie is An Lemmens lang niet meer aan haar proefstuk toe. Ze nam vijf seizoenen van So You Think You Can Dance voor haar rekening én de voorbije drie seizoenen van The Voice van Vlaanderen. De wedstrijd heeft dan ook geen geheimen meer voor haar. En toch is The Voice Kids anders dan alle andere programma’s die An al presenteerde. “Dankzij The Voice van Vlaanderen wéét ik dat er onontgonnen talent schuilt in Vlaanderen. Maar zit er ook jong talent tussen? Een ruwe diamant met het potentieel om een grote artiest te worden? Ik kijk er enorm naar uit om dit te ontdekken.”

Van Blind Auditions over Battles tot grote finale

In The Voice Kids krijgt iedereen van 7 tot en met 14 jaar de kans om zijn of haar uniek zangtalent te laten horen. Net zoals bij The Voice van Vlaanderen moeten de kids eerst met een band op een podium en met publiek de Blind Auditions doorstaan. Geen vier, maar drie coaches zullen met hun rug naar de optredende kinderen zitten en zo beoordelen of ze het talent willen meenemen door de rest van het ‘The Voice Kids’-parcours en hen begeleiden in hun prille muziekcarrière.

De talenten die minstens één van de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het drie weken lang tegen elkaar op in de Battles, maar slechts zes van hen stoten door naar de grote finaleshow. Alleen de strafste stem wordt uiteindelijk uitgeroepen tot dé Voice van Vlaanderen onder de kids en gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en de mogelijkheid om een single op te nemen.

Het volledige The Voice Kids-traject ziet er als volgt uit: Vrijdag 5 september: eerste Blind Auditions

  • Vrijdag 12 september: tweede Blind Auditions
  • Vrijdag 19 september: derde Blind Auditions
  • Vrijdag 26 september: vierde Blind Auditions
  • Vrijdag 3 oktober: eerste Battles
  • Vrijdag 10 oktober: tweede Battles
  • Vrijdag 17 oktober: derde Battles
  • Vrijdag 24 oktober: finale

Eerste Blind Auditions op vrijdag 5 september 2014 om 20.35 bij VTM

Vanaf vrijdag 5 september 2014 gaan coaches Natalia, Regi en Sean Dhondt op zoek naar 12 toptalenten voor hun team. In de eerste Blind Audition van The Voice Kids betreden de eerste 12 kids het podium. De coaches zitten naar goede gewoonte met hun rug naar het podium gedraaid en kunnen niets anders doen dan te vertrouwen op hun gehoor en buikgevoel. De talenten die minstens één van de coaches kunnen overtuigen, gaan door naar de Battles. Natalia, Regi en Sean krijgen vier weken de tijd om hun 12-koppig team voor de Battles samen te stellen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: