Tatyana Beloy over dure en goedkope kattenvoeding, de undercoverreporter op zoek naar bescherming tegen stralingsgevaar, MNM-dj Nasrien Cnops aan het stuur van de strooiwagen en de Wipe It-wonderspons in de reclametest. Dat is Volt op woensdag 16 januari.

We hebben er lang op moeten wachten, maar het heeft dan toch nog eens gesneeuwd. Kinderen denken dan meteen aan sleeën, sneeuwpoppen maken en een sneeuwballengevecht. Mama en papa denken eerder aan slippende wagens en ellenlange files. Nasrien Cnops, dj bij MNM, deed voor Volt een nachtje door om de Mechelse strooidiensten te assisteren: de ploegen die ervoor zorgen dat zo veel mogelijk straten, trottoirs en fietspaden sneeuwvrij worden gemaakt.

Prijsverschillen bij kattenvoeding
Alsof we nog niet genoeg keuzestress ervaren bij het winkelen voor de eigen maaltijd, is ook het assortiment kattenvoeding zo uitgebreid dat een kat er haar jongen niet in terugvindt. Net als bij grotemensenvoeding bestaat er zowel dure als goedkope kant-en- klare kattenvoeding. Tatyana Beloy zoekt uit of achter dat prijsverschil ook een kwaliteitsverschil schuilgaat.

Undercover: screenen op straling
Computers, draagbare telefoons, gsm’s, draadloos internet: het zijn allemaal bronnen van straling in onze woning en op het werk. Ongevaarlijk volgens sommigen, schadelijk zeggen anderen, want het veroorzaakt hoofdpijn, vermoeidheid of andere gezondheidsklachten. Om dat te vermijden, kan je een screening van je huis laten maken. Net iets voor onze undercoverreporter.

Discussie: verbod op nertsen fokken
In Nederland komt er een verbod op nertsenfokkerij. Nertsen worden in kooien gekweekt enkel en alleen om hun pels te gebruiken als modeaccessoire of om jassen van te maken. Dierenrechtenactivisten spreken van een historisch moment: dieren doden louter voor menselijke luxe zou onaanvaardbaar worden. De kwekers zelf zien geen graten in wat zij doen. Ook in België zijn er heel wat fokkerijen. Is zo’n verbod ook bij ons wenselijk? De Volt- discussie van de week.

Reclametest: wonderspons
Wipe It stelt voor: een wonderspons! Je bevochtigt die heel eenvoudig met water - zeker geen detergenten. De Wipe It-spons neemt moeiteloos vuil en vlekken weg op elk oppervlak; zelfs van kleurstiften op tafel of grafitti op een garagepoort. Dat klinkt als onmisbaar in elk huishouden, maar Kobe Ilsen test dat graag eerst grondig voor de kijkers uit.

Volt: op woensdag 16 januari om 20.40 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: