Op zondag 9 maart zendt Ketnet de allereerste editie uit van Het Gala van de Gouden K’s: een spetterende awardshow voor een enthousiast publiek. Tijdens het Gala komen we te weten wie of wat in het afgelopen jaar in de media en showbizz het populairst was bij de Vlaamse kinderen. Er worden onderscheidingen uitgereikt in 15 categorieën met telkens vier genomineerden: van acteurs tot artiesten, van games tot babes, en van hunks tot hypes. De winnaars werden gekozen door de Ketnetters: bijna 30.000 kinderen brachten online hun stem uit via ketnet.be. De vijf wrappers praten de show aan elkaar en ontvangen tal van BV’s om de prijzen uit te reiken en artiesten die de show opluisteren.

De Gouden K’s worden overhandigd door een indrukwekkend gezelschap van bekende persoonlijkheden: onder andere Regi, Sean Dhondt, Hanne Decoutere, Herman Verbruggen, Saartje Vandendriessche, Pretman, Mathias Vergels, Joy-Anna Thielemans, Peter Van de Veire, Tom De Cock, Bent Van Looy en Bartel Van Riet.

Op het podium geven heel wat artiesten het beste van zichzelf. Natalia komt een van haar grootste hits van 2013 zingen, de Juniors houden een eenmalige reünie, K3 gaat helemaal ‘Loko Lé’ en Milk Inc blaast het dak eraf.

Voor het ontwerp van de award werkte Ketnet samen met Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, en de Universiteit Gent, Campus Kortrijk. De eerste- en tweede- jaars studenten industrieel productontwerp kregen de kans om een award te ontwerpen volgens de richtlijnen van Ketnet. Het mooiste ontwerp werd uitgekozen en gerealiseerd als award voor de Gouden K’s. En dat was het ontwerp van Thomas Gruwez uit Aalbeke, student aan UGent, Campus Kortrijk.

Het Gala van de Gouden K’s: Opnames: woensdag 5 maart vanaf 16.00 u. in studio’s Videohouse, uitzending Gala: op zondag 9 maart om 8 uur op Ketnet

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: