De Belgische rockband Nailpin zorgt deze week voor enkele opvallende stunts.
Woensdagmorgen gaf de groep een opmerkelijk concert in het Antwerpse Centraal Station. Aanleiding was de release van hun tweede album 'White Lies & Butterflies' dat sinds deze week in de winkels ligt.
Na het vroege ochtendconcert was Nailpin woensdagavond te gast in de Brusselse AB Club. Daar hebben de jonge wolven uit het Waasland hun nieuwe cd 'White Lies & Butterflies' voorgesteld aan het publiek.

'Worn Out', de eerste single uit het nieuwe album van Nailpin doet het ondertussen bijzonder goed. De single staat op # 11 in de Afrekening van Stu Bru.

En zonet werd bevestigd dat Nailpin zondag 2 juli de Main Stage van Rock Werchter opent. Samen met Arsenal, Deus en Hooverphonic vervoegt Nailpin de Belgische inbreng op de internationale affiche van Rock Werchter.
Uiteraard kijkt Nailpin frontman Sean Dhondt uit naar het optreden van de groep op 'Rock Werchter': "Spelen op Werchter blijft nog altijd iets mythisch. Het is voor iedereen van ons een droom die uitkomt hé. Ik denk dat er weinig groepen zijn die kunnen zeggen dat ze op Werchter gestaan hebben. Als straks de affiches in het straatbeeld opduiken en daar staat Nailpin dan tussen namen als Red Hot Chili Peppers, Skin, Placebo, Depeche Mode..noem maar op, dat gaat toch wel iets doen" aldus de frontman.

Nailpin bestaat uit frontman Sean, gitaristen Shaun en Dave, drummer Corné en bassist Todts. De groep bestaat sinds 1 mei 2001 en heeft in z'n vijf jarig bestaan reeds twee full-cd's uitgebracht. Twee jaar geleden verscheen het gesmaakte debuutalbum '12 To Go', sinds deze week ligt de nieuwe cd 'White Lies & Butterflies' in de winkels. Nailpin is bekend in Nederland, Mexico, Indonesië, Malesië, de Filipijnen, Thailand en vooral Japan.
In Japan verzorgde Nailpin vorig jaar nog het voorprgramma van Avril Lavigne. Het nieuwe album 'White Lies & Butterflies' ligt er ook in de winkels. Nailpin is ook de winnaar van het populaire MTV programma 'Road Rally'. De groep versloeg de Nederlandse band Di-Rect en wist als eerst New York te bereiken. Daar gaven ze een optreden in The Knitting Factory en konden ook de Amerikanen kennis maken met Nailpin.

Meer informatie over Nailpin: www.nailpin.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: