‘Een vreemde eend in de bijt’ sprak Yasmine vorige week in het één programma ‘Zo is er maar een’. Het had niet zo veel gescheeld of het nummer ‘Druk in Leuven’ was de winnaar van de liedjeswedstrijd. De knalprestatie van Nailpin frontman Sean Dhondt heeft echter niemand onberoerd gelaten en na afloop van het één programma zijn er dan ook heel wat mensen gaan kijken naar de website van de groep.

Samen met het succes van ‘They don’t know’ – de single is gisteren naar # 14 gestegen in de Afrekening – is Nailpin opnieuw de muzikale grenzen aan het hertekenen. De volgende maanden zijn er niet alleen concerten voorzien op Nederlandse bodem, we moeten ook meegeven dat Nailpin zo pas de vraag heeft gekregen om het voorprogramma van Dog Eat Dog te gaan doen in Duitsland.

De Amerikaanse cross-over band Dog Eat Dog bracht reeds in 1993 haar eerst album uit ‘Warrant’, toch duurde het tot 1994 om een wereldsucces te scoren. Het album ‘All Boro Kings’ was echt een gigantische hit en de nummers ‘Good Times’ en ‘No Fronts’ zijn verheven tot muzikale klassiekers in het ruigere genre.

Op 26 april (Eichstatt), 27 april (Osnabrück), 30 april (Fulda) en 16 mei (Traumstein) staat Nailpin in het voorprogramma van de Duitse tour van Dog Eat Dog. Na het voorprogramma van Avril Lavigne in Japan twee jaar geleden is er dus opnieuw buitenlands succes voor Nailpin.

Nailpin heeft ook twee nominaties voor de Zamu Awards op zak. Op dinsdag 13 februari 2007 weten we of de groep naar huis mag gaan met een felbegeerd beeldje.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: