Canvas presenteert dit najaar de vijfdelige reeks Naar de top, een programma van productiehuis De chinezen over een aantal jongeren uit een Brusselse boksclub die samen met hun trainers een van de hoogste bergen in de Alpen willen beklimmen, maar tegelijk op zoek gaan naar zichzelf. Ze brengen hun verhaal ook zelf in beeld met hun smartphone.

De Monte Rosa is een bergkam van 4634 meter hoog op de grens tussen Zwitserland en Italië. Daar willen de Brusselse jongeren naartoe. De weg naar de top is lang en de voorbereidingen wegen zwaar. De jongeren filmen het hele traject zelf met hun smartphones: zo ontstaat een intiem zelfportret waarin de jongeren tonen hoe ze dagelijks het gevecht aangaan met zichzelf, de grootstad Brussel en de schijnbaar niet te bedwingen bergtop.

Netmanager Mark Coenen: “Naar de top is een uniek en origineel tv-experiment en zulke projecten volgen hun eigen wetmatigheden. De smartphone is hét communicatiemiddel bij uitstek van de huidige generatie jongeren. Dit zijn jongens en meisjes die leven met hun smartphone in aanslag: ze bellen constant en texten en filmen alles. Zo documenteren ze elke dag hun eigen leven. Naar de top is hun verhaal en wordt dan ook door henzelf gefilmd, op hun manier. Canvas wil hen samen met de jonge televisiemakers van De chinezen graag de kans geven om hun ding te doen.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: