De Brusselse kortfilm RENDEZ-VOUS MÈ DIEU van Kevin Van Doorslaer heeft gisteravond de Prijs voor Beste Kortfilm gewonnen op het 4de Internationaal Filmfestival van Brussel! Afgelopen week viel de film al in de prijzen met de Best Foreign Short op het Studio City Film Festival in Los Angeles.

Na de Short Film Corner tijdens het Filmfestival van Cannes in mei en tal van selecties op internationale filmfestivals (met o.a. Albuquerque, Nice, Beyrouth, Los Angeles en Miami), werd RENDEZ-VOUS MÈ DIEU in competitie voorgesteld op de openingsavond van het Internationaal Filmfestival van Brussel.

De film RENDEZ-VOUS MÈ DIEU gaat over een broer en een zus die samen een laatste nacht doorbrengen bij hun overleden vader, onder impuls van God. De kortfilm werd geregisseerd door Kevin Van Doorslaer (aka Kevin Le Forain) en wordt vertolkt door Kevin Van Doorslaer, Chloé Van Doorslaer, Youri Garfinkiel, Duane Cooper, Kathleen Segers, Charley Pasteleurs en Josy Restiaen. De film is een productie van Michto Productions, in samenwerking met Wise Up Productions.

De in 1981 geboren Kevin Van Doorslaer werd geboren en getogen in een familie van kermisexploitanten (forains) en hij vertegenwoordigt ondertussen al de zevende generatie. Toen hij 20 werd, verbrak hij alle familietradities en verhuisde hij van Brussel naar New York City. Hij schaafde zijn taal bij en studeerde als eerste Belg af aan de prestigieuze Neighborhood Playhouse school of the Theatre. Vervolgens vervolmaakte hij zijn acteursopleiding aan de Stella Adler Studio en het Circle in the Square Theater.

Na verschillende rollen in diverse theaterproducties, tv-series en onafhankelijke filmproducties, keert Kevin terug naar België om dichter bij zijn dochter te zijn. In 2017 regisseert hij zijn eerste kortfilm ‘Rendez-vous mè Dieu’. De film werd zeer warm onthaald op diverse filmfestivals en won verschillende prijzen.

In 2018 schrijft hij in opdracht van Theatre Le Fou Rire het succesvolle ‘Chez Charlotteke’. Verder brengt Kevin de One man show 'Kevin Le Forain', speelt hij mee in diverse film - en tvproducties, is hij lid van het Brussels Volktejoeter en heeft hij twee dochters, Jo en Brooklyn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: