Met hun Nederlandstalige Poprock draait Generation Gap al enkele jaren mee in het live circuit, maar de Truiense band is ambitieus en met ‘eigen muziek’ willen ze graag een stukje meer realiseren. “Het wordt tijd dat we met nieuwe songs ons genre weer van grond krijgen. Clouseau, De Kreuners, 3 Doors Down en Metallica geven ons muzikale inspiratie, net als ‘Liefde voor Muziek’. Een schitterend format, waarbij artiesten uit verschillende genres elkaars muziek bewerken tot iets nieuws. Dat is trouwens exact wat wij gedaan hebben met ‘Volg het licht’. Van Stan Van Samang en zijn schrijvers kregen we de goedkeuring om er een Nederlandstalige Poprock-versie van te maken met een positieve boodschap, want er is altijd wel iemand waar je op kan terugvallen wanneer je het moeilijk hebt en zeker in deze tijden. De song begint akoestisch, maar bouwt rustig op en bloeit op het einde helemaal open. Hij blijft plakken en we hebben hem ook nog een radiovriendelijk karakter meegegeven”, zegt Generation Gap-frontman Marc Mathijs.

Op aanraden van zijn zangcoach Ingrid Mank begon Marc Mathijs 3 jaar geleden wat vrienden te verzamelen voor Generation Gap, een band waarin de 5 leden verschillen in leeftijd, vandaar ook de keuze van de bandnaam. “Uit een vorig leven kende ik al onze toetsenist Steven en gitarist Dorian. Via een oproep op de sociale media werd onze groep compleet en kwamen we in contact met onze bassist Thomas en drummer Joeri. In het lokale Truiense covercircuit hebben we onze eerste stappen gezet, maar het duurde niet lang voor we in Limburg en de rest van Vlaanderen een begrip werden. Na ons 1ste optreden, waar we vlotjes 500 mensen voor het podium kregen, is het balletje gaan rollen. Wat ook heeft bijgedragen aan onze bekendheid was een eerdere doortocht van enkele bandleden in het VTM-programma ‘Belgium’s Got Talent’. Dat was onder een andere naam, maar we kregen wel 3 keer ‘ja’ te horen, waar we trouwens nog steeds over worden aangesproken.”

Stan Van Samang

Voor het idee van ‘Volg het licht’, hun eerste Nederlandstalige single, werd Generation Gap geïnspireerd door een combinatie van ‘Liefde voor Muziek’ en Stan Van Samang. “De meeste mensen kennen van artiesten vaak alleen maar hun grootste hits, maar als je verder luistert naar hun repertoire ontdek je vaak pareltjes. ‘Follow The Light’ van Stan is een goed voorbeeld van ijzersterke Poprock. Gecharmeerd door de compositie, was het voor ons een uitdaging om, naast de Nederlandstalige versie, er ook nog een eigen stempel aan toe te voegen, maar daarin zijn we volgens mij echt wel geslaagd. Met ‘Volg het licht’ willen we het genre opwaarderen. De Kreuners en Clouseau zijn er groot mee geworden en met Generation Gap willen we die glorietijden laten herleven”, klinkt het bij de band.

Positief

Met ‘Volg het licht’ legt Generation Gap de klemtoon op de positieve boodschap, waarmee ze een breed publiek willen aanspreken. “Er is steeds iemand die voor jou klaarstaat, ook al denk je soms van niet. Zeker in de periode waarin we nu leven werkt muziek troostend, verbindend en geeft het mensen kracht om door te gaan. Door de vele besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens werd de stad Sint-Truiden de voorbije maanden erg getroffen door het coronavirus. Als band uit Sint-Truiden willen we met onze muziek de mensen een hart onder de riem steken. Door het tijdloze karakter kan je ‘Volg het licht’ op automatische repeat streamen en spelen op de radio. Net als vele collega’s, zijn door het virus alle optredens in de zomermaanden geschrapt en voorlopig konden we ook geen videoclip opnemen zoals we die wilden voor onze nieuwe single. Aan dat laatste wordt hard gewerkt. In juni is hij klaar. Ondertussen blijven we ook nieuwe nummers maken met het oog op een eerste album en als we verder dromen, combineren we die release met een eigen tournee. Toekomstmuziek, maar we zijn doorzetters”, zegt zanger Marc Mathijs.

'Volg het licht', de nieuwe single van Generation Gap, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over