Assisen 3 - De Wurgmoord overtuigd het premièrepubliek ervan dat het wachten op deze voorstelling meer dan de moeite waard was

Deze keer geen rode loper aan Theater Elckerlyc. Maar wel een talrijk opgekomen publiek dat met het covidsafeticket in de hand rechtstreeks de theaterzaal binnenging op coronaveilige wijze. Het theaterpubliek had zin in de première van ASSISEN 3 – DE WURGMOORD van productiehuis Uitgezonderd. Eindelijk, na anderhalf jaar, konden ze deze assisenzaak beleven. Het ijzersterke concept, bedacht door regisseur Frank Van Laecke en Peter Römer, stond er weer als een huis. Ook deze keer gaan Francesca Vanthielen en Kürt Rogiers verbaal met elkaar in de clinch. Zij moeten de publieksjury zien te overtuigen van schuld of onschuld. Op de beklaagdenbank zit acteur Hans Ligtvoet. Samen met acteurs Marijn Devalck, Danni Heylen, Linda De Ridder en Sandrine André sleurt hij het publiek mee in een heuse emotionele rollercoaster. Gelukkig hebben we nog Frans Maas in de rol van de voorzitter van het hof die het publiek én de cast ten gepaste tijde wijst op hun plicht . Er zijn nog plaatsjes vrij voor dit beklijvende proces. ASSISEN 3 - DE WURGMOORD is nog te zien tot en met 26 september in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Productiehuis Uitgezonderd. kondigde de komst aan van ASSISEN 4 - DE STERRENMOORD. Deze voorstelling zal te zien zijn in juni en juli 2022 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Interactief Concept: "Assisen 3 - De Wurgmoord"

Regisseur Frank Van Laecke tekende opnieuw voor een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flash-backs op de scène wordt gebracht op een wijze waarbij het pubiek meegesleept wordt in de betogen van procureur en advocaat. Het publiek fungeert als volksjury en beslist over schuld of onschuld van de beklaagde.

Assisen 3 - De Wurgmoord - een spraakmakend proces op de scène

HET VERHAAL
Kaartlegster Rita Celis werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd. De beklaagde bekende de feiten dus over de schuldvraag bestaat geen twijfel. Maar handelde De Graeve misschien uit onweerstaanbare drang? Spelen er verzachtende omstandigheden waardoor de jury, U dus, hem toch nog kan vrijpleiten? Of is er zwarte magie in het spel? Een extra lastige kluif voor openbaar aanklager Veerle Durieux en advocaat Gilles Colin, die hun privéleven en deze assisenzaak nog moeilijk kunnen scheiden. Spanning, ontroering en humor kleuren meer dan ooit deze "Assisen 3, De Wurgmoord".

CAST

  • Procureur Des Konings Durieux: Francesca Vanthielen
  • Advocaat Colin: Kürt Rogiers
  • Voorzitter: Frans Maas
  • Slachtoffer Rita Celis: Danni Heylen
  • Beschuldigde Raf De Graeve: Hans Ligtvoet
  • Getuige Roger Machiels: Marijn Devalck
  • Getuige Sophie Meulders: Sandrine André
  • Getuige Marcella De Weert: Linda De Ridder

Assisen 3, De Wurgmoord is een productie van Uitgezonderd.
Regie: Frank Van Laecke
Tekst: Frank Van Laecke en Peter Römer
Regie-assistentie: Jaak Lema

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Assisen 3: De wurgmoord
Datum: 
Vanaf 5 september t.e.m. 26 september
Locatie: 
Theater Elckerlyc, Antwerpen

Reservatie:

Meer over