De World Soundtrack Academy maakte gisterenavond in het Kuipke de winnaars bekend van de World Soundtrack Awards 2013, het slotevenement van het 40e Film Fest Gent.

Mychael Danna verzilverde twee van de drie nominaties, namelijk die van Film Composer of the Year en Best Original Film Score of the Year. Best Original Song Written Directly for a Film is Skyfall uit de gelijknamige film, vertolkt door Adele. De ontdekking van de vorige editie van het festival was ongetwijfeld Dan Romer & Benh Zeitlin met hun ‘Beasts of the Southern Wild’. Daarvoor krijgen ze dit jaar de award voor Discovery of the Year. Ook het publiek kon zijn favoriet kiezen. Dat is Rahman Altin geworden voor ‘The Butterfly’s Dream’ (Kelebeğin Rüyası).

Na de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze filmmuziekprijzen bracht het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé een opmerkelijke selectie uit het uitgebreide oeuvre van de Franse componist Alexandre Desplat. Naar goede gewoonte kreeg ook Brian Byrne (‘Albert Nobbs’), de World Soundtrack Discovery Award van vorig jaar, een plaatsje op de uitreiking. Evenals de muziek van de winnaar van de Lifetime Achievement Award Riz Ortolani. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over